Iarna dezlantuita in luna Martisorului. Drumuri blocate, trafic de cosmar

×
Codul embed a fost copiat

"Haos, bun venit in vietile noastre"! Este tot ce-au mai putut sa spuna romanii dupa ce au vazut ca ninge de parca s-ar apropria Craciunul. Vezi aici care este situatia drumurilor din tara.

In satele din sudul Romaniei, nametii de doi metri ii obliga pe oameni sa sape tuneluri chiar de la poarta. Drumurile inchise de natura sunt de ordinul zecilor.

In Dolj au cazut sageti inghetate din cer iar vantul a urlat mai tare ca o haita de lupi. Prinsi pe un drum care nu ducea nicaieri soferii au intrat in panica. Au vazut cum asfaltul dispare fulgerator sub zapada.

Abia dimineata viforul s-a mai domolit iar oamenii inarmati cu lopeti au iesit la lupta. Una inutila pentru ca in jur de 20 de drumuri din sudul tarii au fost inchise toata ziua. Ca un facut cei de la ambulanta au primit telefoane de la oamenii disperati, ramasi prizonieri prin localitati izolate.

La Redea, in Olt, nici crucile din cimitir si nici fantanile din sat nu se mai vedeau de nameti.

Citește și
Cod galben
10 judete si Bucurestiul sub cod galben de viscol si ninsoare
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Si in Dambovita timpul parea ca a stat undeva prin decembrie.

A nins viscolit si in Prahova, un alt judet in care politistii au stat 24 de ore din 24 pe strazi. I-au sfatuit pe soferi sa circule cu mare atentie pentru ca asfaltul este bocna.

In Bucuresti n-am mai avut o asemenea iarna care sa nu ne mai dea pace de multi ani. Joi dimineata, soferii nici nu stiau daca sa mai plece la drum sau daca sa-si lase masinile in nametii formati peste noapte. Nimeni nu mai are nervi sa lupte cu inamicul alb. Evident pentru cei care au iesit in final in trafic, drumurile s-au dovedit de cosmar si au mers, asa cum se asteptau de fapt, doar bara la bara.

Si traficul feroviar a fost perturbat. De dimineata mai multe trenuri de calatori, ajungeau in Gara de Nord cu intarzieri de la 15 la 70 de minute.

De altfel, la comanadamentul de iarna s-a decis ca din aceasta noapte, de la ora 23:00 bulevardele principale din Capitala sa fie inchise alternativ pentru deszapezire . Pe strazile adiacente plugurile vor intra de vineri.

DRUMURI BLOCATE

10:50 Noua drumuri judetene si comunale din judetul Olt sunt blocate din cauza viscolului si a ninsorilor abundente din ultimele ore, iar pe Drumul National 65, in localitatea Jitaru, traficul a fost oprit timp de aproximativ 40 minute, dupa ce un tir a derapat.

10:30 Traficul rutier din Capitala este mult ingreunat in zona centrala, iar poliristii de la rutiera recomanda soferilor sa evite traseul Piata Victoriei - Tineretului, unde circulatia este aproape blocata, a declarat inspectorul principal al Brigazii de Politie Rutiera, Daniel Pistea.

10.25 Pe DN 1 traficul a fost ingreunat in zona localitatii prahovene Pucheni, in urma unui accident in care doua persoane si-au pierdut viata. O femeie a piedut controlul volanului, iar autoturismul pe care il conducea si care se deplasa pe directia Ploiesti - Bucuresti a intrat pe contrasens, fiind izbit de o alta masina. Femeia aflata la volanul primei masini, dar si pasagera din dreapta fata au murit.

10.23 O cisterna de transport produs petrolier, fara incarcatura, care se deplasa dinspre Bucuresti spre Ploiesti, a derapat din cauza zapezii in localitatea damboviteana Cornesti si a ajuns de-a latul soselei. Astfel circulatia a fos blocata, joi, pe DN 1A.
 

10:00 Circulatia in Capitala se desfasoara, joi dimineata, cu mare dificultate pe majoritatea arterelor si in intersectii, din cauza ninsorii, iar in unele zone mijloacele de transport in comun inainteaza in coloana. Daniel Pistea, inspector principal la Brigada de Politie Rutiera Bucuresti, a declarat ca din cauza vremii nefavorabile, se circula cu mare dificultate pe majoritatea arterelor. Acesta a precizat ca echipajele de deszapezire vor interveni in continuare pentru curatarea strazilor.

Aproape 100 de tamponari si 15 accidente rutiere soldate cu sase persoane ranite grav si noua ranite usor au avut loc, in ultimele 24 de ore, in Capitala, a mai spus Pistea.

09:30 Mai multe trenuri au intarzieri de zeci de minute din cauza conditiilor meteo nefavorabile: Acceleratul Bucuresti-Oradea are intarziere de 30 de minute, iar intercity-ul Bucurest-Galati de cateva zeci de minute.

09:00 Trei drumuri nationale si mai multe drumuri judetene sunt blocate din cauza zapezii si a viscolului, a anuntat Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Astfel, sunt inchise DN 51A Zimnicea – Piatra, DN 65E Piatra – Rosiori de Vede si DN 65A Rosiori de Vede – Turnu Magurele, toate in judetul Teleorman.

De asemenea, sunt semnalate mai multe drumuri judetene cu circulatia intrerupta. In judetul Dolj, 15 drumuri judetene sunt inchise circulatiei din cauza viscolului puternic, in judetul Olt sunt inchise trei drumuri judetene, iar in judetele Caras-Severin si Bistrita-Nasaud exista cate un drum judetean blocat de zapada.

COD GALBEN DE NINSORI

In Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati, Vrancea si Bucuresti ninge si s-a asternut un nou strat de zapada. In sud-vestul si sudul tarii vantul va sufla si cu 65 de kilometri pe ora.

In Bucuresti strazile sunt acoperite cu un strat de zapada care insa n-a provocat deocamdata probleme in trafic. Asta si pentru ca firmele de deszapezire si-au scos utilajele la lucru inaintea zorilor. Codul galben a expirat joi seara, la ora 20:00, dar vremea isi revine abia de sambata.

Daca in mod normal in martie ar trebui sa avem intre 5 si 10 grade Celsius, in acest sfarsit de saptamana vom avea chiar si temperaturi negative.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Vin din nou ninsorile si viscolul peste noi. E cod galben
Vin din nou ninsorile si viscolul peste noi. E cod galben

UPDATE: Chiar daca au trecut cele 9 zile ale babelor de martie, in care iarna ar fi trebuit sa-si scuture cojoacele primim o noua avertizare de cod galben.

10 judete si Bucurestiul sub cod galben de viscol si ninsoare
10 judete si Bucurestiul sub cod galben de viscol si ninsoare

Codul de zapezi si viscol a intrat in vigoare pentru 10 judete, inclusiv Capitala.

Iarna nu ne iarta! Cod galben de ninsori si frig
Iarna nu ne iarta! Cod galben de ninsori si frig

In intervalul 06 martie, ora 02:00, - 06 martie, ora 14:00, vremea se va raci, va ninge si se vor inregistra intensificari de vant.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.