"Jos taxa" a avut efect! Taxa auto va fi suspendata, dar reformulata!

23-12-2008 00:00


Au urlat cat i-au tinut puterile "Jos Taxa!" si iata ca soferii primesc un semn ca s-ar putea intampla minunea. Taxa auto pentru masinile second-hand va fi suspendata si reformulata, in ianuarie.

Dezbate aici noua taxa auto!

Ar trebui suspendata taxa din decembrie si intr-un timp scurt analizata. Nu este o decizie usor de luat, dar am si deschiderea premierului. In luna ianuarie, la inceput, vom analiza taxa.
Nicolae Nemirschi, ministrul mediului
Cel putin asa sustine noul ministru al mediului, Nicolae Nemirschi, care a declarat marti, la preluarea portofoliului, ca a discutat deja subiectul cu premierul Emil Boc.

Deocamdata, Nemirschi nu poate spune ce forma va avea noua taxa auto.

Nicolae Nemirschi a fost sustinut si de fostul ministru de mediu, Attila Korodi, care i-a predat marti mandatul, biroul si ... bicicleta personala.

Presedintele Asociatiei Constructorilor de Masini din Romania este insa nemultumit de initiativa. Potrivit acestuia, suspendarea taxei va creste din nou importurile de masini rulate si va lovi in industria auto din Romania.

"Nu am semnat ultimele acte normative care vizeaza taxa auto. Viitorul Guvern va gasi o solutie prin care aceasta taxa sa fie una corecta.
Attila Korodi, fostul ministru al mediului
"Dumnealui ar trebui sa manifeste putina rabdare, s-o analizeze cu toate detaliile si cu cartile pe masa si nu ca o prima decizie populista sa dea o satisfactie la cateva sute de oameni", a declarat Constantin Stroe.

Cat priveste programele Rabla si Casa Verde, ele vor continua in 2009. Daca vor mai exista bani.


VIDEO PROTVPLUS.RO