Asasinul din Cernavoda a fost arestat!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Giani Deli-Iorga a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, pentru omor deosebit de grav si talharie in cazul crimelor extrem de violente de la Cernavoda.

18:30 Judecatorii de la Tribunalul Constanta au deliberat. Dupa cateva ore de judecata, acestia au emis un mandat de arestare pe numele lui Gheorghe Deli-Iorga, zis Giani.

Totodata, barbatul este acuzat si de comiterea infractiunii de talharie, dupa ce politistii au gasit la el un telefon mobil care apartinea victimelor.

Oamenii legii spun ca decizia arestarii poate fi atacata cu recurs in termen de 72 de ore si ca Giani Deli-Iorga nu are antecedente penale.

El a fost dus in arestul Inspectoratului de Politie al judetului Constanta.

Citește și
Cernavoda
Tanara gasita inecata in Dunare a fost omorata! Sotul disparut e suspect
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

17:00 Cel care a recunoscut crimele de la Cernavoda a declarat, la iesirea din sediul politiei ca a fost un moment de nebunie. Vezi aici declaratia VIDEO a lui Giani Deli-Iorga!

Afla cine este Giani Deli-Iorga

13:00 Giani Deli-Iorga, tanarul de 30 de ani retinut pentru omorarea parintilor fetei, declara ca aceasta era amanta sa.

12:00 Politistii au de descalcit misterul mortii Gabrielei Mitu si il cauta pe sotul ei, Bogdan Mitu, viu sau mort.

Afla cine este Bogdan Mitu

11:00 Asasinul sotilor din Cernavoda spune ca era baut cand a comis crimele si ca a lovit "orbeste"

A mers acasa la parintii fetei dupa ce prietenul sau, Bogdan Mitu, l-ar fi anuntat ca vrea sa se sinucida de suparare pentru ca sotia sa are de gand sa-l paraseasca.

Cei doi suspecti erau prieteni de 20 de ani

Seful Politiei orasului Cernavoda, comisar-sef Emilian Nicolae, a declarat, pentru Mediafax ca dupa ce si-a recunoscut faptele comise autorul asasinatului, Giani Deli-Iorga, le-a spus anchetatorilor ca este prieten cu Bogdan Mitu de aproape 20 de ani, copilarind impreuna si fiind colegi de scoala.

Declaratia socanta a asasinului

Luni dimineata Giani Deli-Iorga a plecat de la serviciu, a baut cateva pahare de alcool, dupa care, in jurul orei 11.00, a mers acasa la Elena si Petre Garoafa, parintii Gabrielei Mitu, ca sa-i convinga sa discute cu fata lor, sa o faca sa renunte la divort.

Si Petre Garoafa (tatal fetei) era baut, asa ca cei doi s-au luat la cearta. Atunci, Petre l-ar fi amenintat cu un cutit. Giani si-a pierdut mintile, i-a smuls cutitul din mana si a inceput sa-l injunghie unde nimerea. 

Ca sa-si ascunda fapta, s-a hotarat sa o omoare si pe Elena Garoafa.

Anchetatorii au spus ca asasinul nu-si mai aminteste nimic, ca a lovit orbeste, cuprins de furie. Ca nu stie ce s-a intamplat.

Cand, intr-un final, a realizat ce a facut a incercat sa-l sune pe prietenul sau, Bogdan Mitu, sa-i spuna ce s-a intamplat, dar acesta nu i-a raspuns la telefon.

El a fugit apoi spre casa si in drum a aruncat intr-un tomberon de langa o scoala cele doua cutite cu care ii omorase pe socrii pritenului sau. Tot in cosul de gunoi a aruncat si o parte din hainele pe care le purta in momentul asasinatului si care erau pline de sange.

S-a intors la locul crimei si a ascuns cadavrele

Ajuns acasa la el, Giani Deli-Iorga a mai baut cateva pahare cu alcool si a hotarat sa se intoarca la locuinta sotilor Garoafa si sa incerce sa-si stearga urmele. A inghesuit-o pe femeie in sifonier si a tarat cadavrul barbatului sub un pat, in beci, dupa care a ascuns cum a putut petele de sange.

"Putin mai tarziu cineva i-a spus la telefon ca Bogdan si Gabriela Mitu s-au omorat si a realizat cu adevarat ceea ce a facut. A mai spus ca ii pare rau ca i-a omorat si ca isi regreta faptele”, a declarat comisarul-sef Emilian Nicolae.

Giani Deli-Iorga a fost retinut si joi va fi dus la Tribunalul Constanta cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatia de omor deosebit de grav.

08:00 Politistii au reluat cautarile pe Dunare. Incearca sa gaseasca indicii despre Bogdan Mitu.

Locul in care au loc cautarile, pe canalul Dunare - Marea Neagra

Vezi aici firul evenimentelor de zilele trecute

Marti, 5 ianuarie

Rasturnare de situatie incredibila, in dosarul crimelor de la Cernavoda - un caz ce a socat intreaga Romanie. Politistii au dat aseara de urma celui care i-a omorat pe parintii tinerei, inecata de sot in Canalul Dunare-Marea Neagra.

Primul suspect in acest caz extrem de incurcat: Bogdan Mitu, sotul si ginerele victimelor. Acesta a fost vazut ultima oara la locul in care sotia sa Gabriela a fost gasita inecata. Se banuia ca acolo s-ar fi sinucis si el, dar cum nu i s-a gasit cadavrul  anchetatorii l-au declarat deocamdata disparut.

Putina lume stia insa ca sunt in vizor si alti suspecti.

Astfel, al doilea suspect, Gheorghe Deli Iorga, a recunoscut ca i-a ucis pe parintii Gabrielei Mitu. Barbatul, un apropiat al lui Bogdan Mitu si nelipsit din casa familiei, este angajat al unei firme de constructii din Cernavoda. Ce l-a tradat? Lipsa de interes fata de evenimentele tragice petrecute in familia prietenului sau. Pare de necrezut, dar tanarul sustine ca a fost iubitul Gabrielei Mitu si pentru el femeia ar fi vrut sa divorteze.

Reconstituirea crimelor asumate de Iorga

Mircuri seara Gheorghe Deli Iorga a refacut impreuna cu anchetatorii traseul pe care l-a parcurs in ziua crimei.

Pe timpul anchetei a fost extrem de linistit. Fara catuse a fost condus pe dupa umeri de seful politiei Cernavoda in trei locuri diferite: acasa la victime, la locul unde se presupune ca a scapat de arma crimei, un tomberon, dar si la o casa unde s-a schimbat de hainele pline de sange.

In preajma presupusului autor au fost in permanenta numerosi anchetatori, care au realizat adevarate baraje in fata reprezentantilor presei. Politia chiar a inchis doua strazi pentru ca Deli Iorga sa nu fie linsat de vecinii victimelor.

Anchetatorii mai au de clarificat cateva aspecte. Ei vor sa afle daca Deli Iorga a omorat batranii in aceeasi zi in care Bogdan Mitu isi ineca sotia in Dunare. De asemenea, trebuie stabilit cu exactitate daca intre actele criminale ale celor doi barbati exista o legatura directa. Ecuatia aceasta s-ar putea rezolva daca Bogdan Mitu va fi gasit sau daca Gheorghe Deli Iorga va face declaratii complete.

00:15 Prietenul lui Bogdan Mitu, sotul tinerei inecate in Dunare si ai carei parinti au fost ucisi, a recunoscut comiterea crimelor, a declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanta, Valentin Stefan.

Gheorghe Deli-Iorga si Bogdan Mitu erau buni prieteni. Asa i-a cunoscut primul pe Gabriela si pe intreaga sa familie. Se vizitau si stateau impreuna la un pahar.

Relatiile s-au stricat iremediabil cand Bogdan a aflat ca sotia il insela chiar cu prietenul sau. Dupa ce a aflat de adulter, Mitu isi agresa sotia aproape zilnic.

Luni, in ziua in care s-au produs crimele, Bogdan i-a surprins pe cei doi impreuna. Si-a luat nevasta si a plecat cu ea, iar pe parintii sai i-a anuntat ca se duce sa se omoare.

Parintii lui Bogdan au apelat la parintii Gabrielei pentru a-si gasi fiul. Acestia l-au sunat pe Deli-Iorga, care a mers la ei acasa. Sotii Garoafa, parintii Gabrielei, l-au acuzat pe barbat ca el este vinovat pentru situatia creata. Se pare ca tatal Gabrielei a pus mana pe un cutit si a vrut sa-l loveasca pe Deli-Iorga.

Acesta a luat insa cutitul si l-a injunghiat mortal pe batran. Cu alt cutit a omorat-o apoi pe mama fetei. Pe ambele arme le-a ascuns intr-o punga pe care a aruncat-o in ghena unei scoli din apropiere. Hainele patate de sange le-a aruncat intr-o alta ghena.

Anchetatorii nu pot spune cu precizie care a fost ordinea evenimentelor: mai precis, inca nu au stabilit daca Mitu si-a inecat sotia inainte ca sotii Garoafa sa fie ucisi de catre Deli-Iorga.

21:51 Prietenul lui Bogdan Mitu, sotul tinerei inecate in Dunare si ai carei parinti au fost omorati, a fost dus, miercuri seara, de la sediul Politiei din Cernavoda, unde a fost audiat ca principal suspect in cazul uciderii parintilor fetei, la locuinta victimelor, pentru reconstituirea asasinatelor.

21:00 Potrivit sursei citate, Gheorghe Deli-Iorga, prietenul lui Bogdan Mitu, a recunoscut ca i-a ucis pe parintii tinerei inecate in Dunare. Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanta a declarat ca barbatul este audiat in continuare, pentru a se stabili daca faptele relatate de acesta sunt reale, anunta Mediafax.

"Este principal suspect al anchetatorilor. El si-a recunoscut savarsirea faptei, dar declaratiile lui trebuie probate. El s-a aflat de la inceput in cercul de suspecti si pana acum politistii au stabilit ca acesta chiar a lipsit cateva ore de la serviciu in data de 3 ianuarie, ziua in care a avut loc dublul asasinat", a mai declarat prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanta.

Bogdan Mitu a fost vazut intrand in Canalul Dunare-Marea Neagra acum doua zile, iar politistii credeau atunci ca au murit amandoi si au de anchetat o dubla sinucidere. Cadavrul lui nu a aparut, iar barbatul este dat in urmarire.

Au aparut in schimb cadavrele parintilor tinerei, macelarite si ascunse in locuinta lor. Legistii au anuntat ca batranii s-au stins inainte ca cei doi tineri sa fie zariti, langa fluviu.

Cazul de la Cernavoda: Sotii Bogdan si Gabriela au dus o existenta dubla

Parintii fetei au fost injunghiati in gat si in cap

"Decesul celor doi soti a survenit unei hemoragii masive, prin plagi intepate-taiate la nivelul capului si gatului, in special pe partea dreapta, cu sectiuni ale vaselor mari de sange. Pot spune ca femeia (Elena Garoafa, de 55 de ani) primise in jur de 25 de lovituri, iar sotul ei (Petre Garoafa, de 62 de ani) circa 30 de lovituri”, a declarat Mihai Onciu, medicul legist care a facut autopsia celor doua cadavre.

Cei doi au murit la 15 - 20 de minute distanta unul de celalalt.

De asemenea, in cazul Gabrielei Mitu medicul legist a declarat ca tanara s-a inecat si ca avea mai multe vanatai pe corp dar ca inca nu se stie daca ele au legatura cu moartea.

Bogdan Mitu este dat in urmarire generala

Marti spre miercuri au fost gasiti parintii fetei

Mama adoptiva a tinerei a fost gasita moarta in casa ei, intr-un sifonier, marti noapte, cand rudele s-au strans acasa la parintii Gabrielei, sa faca pregatiri pentru inmormantare.

Dupa doua ore in care au luat probe din casa, anchetatorii au mai facut o descoperire infioratoare: sotul femeii gasite moarte, in varsta de 62 de ani, zacea si el fara suflare, sub un pat, in beci.

O ancheta cu fir incalcit

Ancheta in acest caz se complica din ce in ce mai tare. Politia trebuie sa afle mai intai ce s-a petrecut luni, cand, initial, o stire ne anunta ca doi tineri, sot si sotie, au hotarat sa faca impreuna pasul spre moarte si s-au aruncat in Canalul Dunare-Marea Neagra, in zona orasului Cernavoda.

Ce-au spus martorii

Martorii le-au povestit politistilor ca au vazut cum o masina opreste la mal. Din ea au coborat cei doi indragostiti, care s-au aruncat in valurile reci.

Martorul-cheie este fratele vitreg al Gabrielei. Vezi ce declara el

Socati de veste, prietenii si rudele au incercat sa gaseasca o explicatie. Si-au amintit ca barbatul suferea de o boala cumplita, si nu mai avea mult de trait, iar tanara sotie, care avea 21 de ani, le-ar fi spus in repetate randuri ca nu vrea sa traiasca in aceasta lume fara el. In plus, cei doi isi pierdusera slujbele si nu mai aveau nici un venit.

Cei care au vazut scena, n-au avut timp sa intervina, dar au sunat imediat la politie sa ceara ajutor. Trupul Gabrielei a fost gasit in cateva minute. Din pacate, fata nu mai respira. Bogdan, insa, nu a fost gasit. A reusit sa se salveze sau a pierit inecat, inca nu se stie.

Gabriela Mitu si parintii ei

Sinucidere sau crima in cazul sotilor care s-au aruncat impreuna in Dunare?

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cine este Bogdan Mitu, sotul femeii inecate in Dunare?
Cine este Bogdan Mitu, sotul femeii inecate in Dunare?

Politistii din Constanta cer sprijinul oricarei persoane ce poate oferi informatii pentru gasirea lui Bogdan Mitu, barbatul dat disparut luni dupa ce ar fi sarit in Dunare impreuna cu sotia sa.

Tanara gasita inecata in Dunare a fost omorata! Sotul disparut e suspect
Tanara gasita inecata in Dunare a fost omorata! Sotul disparut e suspect

Rezultatele necropsiei in cazul Gabrielei Mitu, tanara inecata in Dunare, indica ca aceasta a fost omorata si nu ca s-a sinucis. Principalul suspect este chiar sotul acesteia, Bogdan Mitu.

Sinucidere sau crima in cazul sotilor care s-au aruncat impreuna in Dunare?
Sinucidere sau crima in cazul sotilor care s-au aruncat impreuna in Dunare?

Ancheta cu final deschis la Cernavoda, unde politistii iau in calcul si varianta unei crime urmata de sinucidere in cazul celor doi soti morti, luni, in apele Dunarii.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.