Ministerul Transporturilor va incepe o ancheta in cazul incidentului aerian


Ultimul update: Sambata 01 Septembrie 2012 07:00
Data publicarii: Sambata 28 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale
saab 2000

Mircea Ciuca, director de investigatii la Ministerul Transporturilor, a declarat in urma cu putin timp ca a fost constituita o comisie de investigatie tehnica in cazul incidentului de pe Aeroportul Timisoara in care a fost implicata o cursa Carpatiar.


AI IMAGINI CU AVIONUL IN AER, IN TIMP CE EFECTUA MANEVRELE PENTRU ATERIZARE? TRIMITE-LE PE WWW.STIRILEPROTV.RO SI VOR FI DIFUZATE IN CADRUL PROGRAMELOR DE STIRI.

Potrivit lui Mircea Ciuca, membrii comisiei urmeaza sa se deplaseze la Timisoara pentru a incepe procedurile de evaluare a evenimentului, transmite Mediafax.

Acesta a precizat ca primele informatii despre eveniment vor putea fi date dupa cel putin o zi, doua, dupa ce membrii comisiei de investigatii vor face primele constatari.

Ciuca a mai spus ca este de apreciat modul in care a actionat echipajul aeronavei si reprezentantii Aeroportului din Timisoara.

Aeroportul International Arad este pregatit sa preia intreg traficul aerian din Timisoara, in cazul in care pista pe care a aterizat fortat o aeronava Carpatair nu va fi degajata in urmatoarele ore. Click aici pentru imagini.

Cursa Carpatair care a avut probleme la roata din fata inainte de aterizarea pe aeroportul din Timisoara a aterizat cu bine sambata, la ora 9:44, iar toti pasagerii sunt in siguranta. 

Autoritatile au fost pe faza in cazul aterizarii fortate de la Timisoara! Niciunul dintre cei 51 de pasageri si membri ai echipajului nu au fost raniti si niciun pasager nu a intrat in stare de soc.Vezi aici imagini si declaratii privind operatiunile efectuate.

Care sunt manevrele in caz de probleme la trenul de aterizare, pentru ca misunea pilotului sa se soldeze cu un succes? Click aici pentru o demonstratie virtuala.

Sursa: Mediafax

Aeroportul din Arad, pregatit sa preia traficul aerian din Timisoara
VIDEO PROTVPLUS.RO