S-au razvratit ortacii din Oltenia!


Ultimul update: Joi 05 Aprilie 2012 18:10
Data publicarii: Vineri 10 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Craiova

9.000 de mineri din exploatarile din Oltenia au intrat in greva vineri dimineata, la ora 7.00, dupa ce Uninunea Sindicatelor Miniere Oltenia a decis sa redeschida conflictul cu Ministerul Economiei si Finantelor.

Liderul sindical Marin Comdescu a spus ca pe parcursul celor doua ore de intrerupere nu a fost livrata nicio tona de carbune, desi au existat comenzi.

Acesta a mai declarat ca activitatea a fost complet intrerupta in toate unitatile si subunitatile din Oltenia si ca liderii sindicali le-a explicat minerilor situatia actuala a Societatii Nationale a Lignitului Oltenia si consecintele create dupa infiintarea de catre Guvern a companiei energetice nationale, din care SNLO face parte.

Codescu a adaugat ca sindicatele miniere nu au primit nicio invitatie la negocieri cu reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor.

Joi seara, liderii minerilor s-au intalnit cu Viorel Palasca, secretar de stat pe probleme de minerit in Ministerul Economiei. Acestia s-au declarat nemultumiti de rezultatul discutiilor.

Reprezentantii minerilor vor ca Ministerul Economiei sa reuneasca SNLO cu termicentralele de la Craiova si Halanga, intr-o singura companie energetica, care sa concureze pe piata compania energetica nationala.

Viorel Palasca a spus ca cererea minerilor va fi analizata la minster si a adaugat ca minerii nu ar fi avut motive sa intre in greva.

Tags: greva, mineri, oltenia,

Functionarii ameninta cu greva generala din 16 octombrie
Grefierii ameninta cu greva!
Functionarii publici intra in greva. Vor salarii mai mari cu 50%
VIDEO PROTVPLUS.RO