Medicul Bogdan Marinescu, urmarit penal in cazul incendiului de la Giulesti

Dată publicare: 07-10-2010 00:00
Dată actualizare: 09-10-2012 14:30


UPDATE: Fostul manager al Maternitatii Giulesti, vestitul ginecolog Bogdan Marinescu, a fost pus sub urmarire penala. Procurorii ii reproseaza ca nu a condus bine spitalul in care au ars de vii 6 bebelusi, iar alti 5 au suferit rani cumplite.
 

La o zi dupa ce au precizat cauzele exacte ale incendiului puse pe seama supra-incalzirii stecherului care alimenta aparatul de aer conditionat de la terapie intensiva procurorii vin cu o informatie bulversanta.

Il acuza pe profesorul Bogdan Marinescu de neglijenta in serviciu dar si ca: "nu a efectuat demersuri pentru infiintarea in cadrul unitatii spitalicesti a Serviciului Intern de Prevenire si Protectie. Acest serviciu ar fi trebuit sa aiba in competenta inclusiv analizarea alegerii, cumpararii, intretinerii si utilizarii echipamentelor de munca, a echipamentelor de protectie colectiva si individuala si care ar fi putut identifica pericolele si riscurile de natura electrica".

Profesorul Bogdan Marinescu a fost director la Giulesti 27 de ani si este unul dintre cei mai renumiti obstetricieni din Romania. In urma cu 5 ani a uimit toata planeta cu un experiment socant. A ajutat-o pe Adriana Iliescu sa nasca la varsta de 67 de ani.

Ca manager insa i se reproseaza ca numai in ultimii doi ani ar fi facut fara licitatie 2800 de achizitii - de la alimente si pana la materiale sanitare.

Imediat dupa incendiul din august a fost suspendat.

In acest dosar a fost arestata asistenta Florentina Cirstea, cea care era responsabila cu supravegherea micutilor cand a izbucnit incendiul in salonul de terapie intesiva.

Seful Sectiei neonatologie, Adrian Toma, este acuzat de procurori de neglijenta in serviciu pentru ca nu ar fi organizat corespunzator sectia in care se aflau bebelusii si mamicile.

De asemenea, procurorii de la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au declansat, pe 27 august, inceperea urmaririi penale fata de Vasile Dima, seful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giulesti, pe care il acuza de neglijenta in serviciu, care a avut consecinte deosebit de grave.

Totodata, procurorii au inceput urmarirea penala fata de Spitalul "Panait Sarbu" - Maternitatea Giulesti.

In urma tragediei au murit sase bebelusi, iar cinci au fost internati la Spitalul "Grigore Alexandrescu" cu rani grave. Dupa mai multe saptamani de tratament, toti cei cinci bebelusi au fost externati din spital, in stare buna.


VIDEO PROTVPLUS.RO