Asistenta de la Maternitatea Giulesti ramane in arest

Ultima actualizare: 11-10-2012 09:03
Maternitatea Giulesti

Asistenta medicala Florentina Cirstea, acuzata ca a lasat nesupravegheat salonul bebelusilor de la Maternitatea Giulesti, ramane in arest preventiv.

Asta dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a respins, luni, recursul prin care cerea sa fie cercetata in stare de libertate. Judecatoria Sectorului 6 a prelungit, in 15 septembrie, cu 30 de zile, mandatul de arestare preventiva a asistentei medicale de la Maternitatea Giulesti, acuzata de ucidere din culpa si de vatamare corporala din culpa, in urma incendiului care a provocat moartea a sase bebelusi si ranirea altor cinci.

Tribunalul Bucuresti a dezbatut, luni, recursul asistentei Florentina Carstea, impotriva deciziei Judecatoriei. La termenul de luni al recursului, asistenta nu a vrut sa faca declaratii in fata judecatorilor. Tribunalul Bucuresti a decis, in urma deliberarilor, respingerea recursului pe care l-a considerat nefondat.

Mai sunt pusi sub acuzare seful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, si seful Sectiei Neonatologie de la Maternitatea Giulesti, Adrian Ioan Toma.

Maternitatea Giulesti a fost inchisa in urma incendiului care a izbucnit in 16 august. In urma acestei tragedii, sase bebelusi au murit, iar cinci au supravietuit, fiind transportati pentru tratament la Spitalul "Grigore Alexandrescu". Doi dintre bebelusi au fost externati saptamana trecuta.

Asistenta de la Maternitatea Giulesti, dupa gratii inca 30 de zile

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO