Medicul acuzat ca nu a operat o fetita isi motiveaza gestul

Ultima actualizare: 03-06-2012 01:42

"N-am operat copilul pentru ca nu am avut semnatura mamei". Asa se justifica medicul din Brasov, acuzat de familia unei fetite ca din cauza lui cea mica s-a stins la doar sase ani.

Avea chisturi abdominale si, potrivit rudelor, specialistul ar fi amanat interventia de saptamana trecuta, pe luni.

In fata acestei explicatii, parintii se intreaba de ce nu a cerut chirurgul semnatura mamei care era internata impreuna cu fetita.

Pana sa existe un raspuns, legistii au stabilit ca micuta a murit dupa ce unul dintre cele doua chisturi din abdomen s-a spart si astfel a intrat in soc anafilactic.

Reprezentantii spitalului de pediatrie sustin insa ca medicul a procedat corect atunci cand a amanat interventia deoarece era nevoie de un tratament medicamentos inainte de extirparea tumorilor.

Pana in prezent, politistii si cei de la Colegiul Medicilor nu s-au pronuntat. Cert e ca fetita a fost internata in spital lunea trecuta, operatia fusese programata pentru joi si amanata in final pentru astazi. S-a stins, insa, vineri noaptea.

Medicii legisti au fost surprinsi de marimea chisturilor din abdomenul copilei.

Cadrele medicale din spitalul de pediatrie sunt de parere ca parintii au dus-o pe fiica lor mult prea tarziu la doctor. In mod surprinzator, nici specialistii nu s-au grabit sa intre in sala de operatii.

Parintii, oameni simpli, insista ca nu au fost anuntati de nici un tratament. Pe langa povara pe care o vor duce toata viata, sunt revolatati si ca medicii se apara si o invinovatesc pe mama ca nu si-ar fi dat acordul pentru operatie.

Doua institutii se ocupa de acest caz dureros - Politia si Colegiul Medicilor. Parintii fetitei vor avea asadar de asteptat multa vreme pana si daca o sa fie gasit vinovatul.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO