Lasat sa moara pe un camp de niste prieteni. Motivul este incredibil

08-02-2011 07:48


Poveste tulburatoare a unui tanar lasat sa moara ca un caine pe un camp, cel mai probabil chiar de catre prietenii lui. Dupa 8 ani de la tragedie, nici acum nu se stie cu adevarat ce s-a intamplat cu baiatul de 25 de ani, in noaptea de 2-3.09.2003.

 

Parintii lui Alin Carateanu il stiau pe acesta cu prietenii, insa dupa zile de agonie au aflat ca de fapt copilul lor s-a stins, ba mai mult, fusese si ingropat.

Politistii banuiesc ca baietii au avut un accident, in care Alin Carateanu a fost grav ranit si abandonat. Motivul este incredibil: proprietarul autoturismului avariat pierdea banii pe asigurare, daca se afla adevarul.

Masina in care se aflau tinerii venea dinspre Bucuresti si mergea inspre Giurgiu. La iesirea dintr-o curba s-a rasturnat. La fata locului, au fost gasiti trei tineri raniti.

Cu totii au declarat ca soferul Alin Carateanu a fugit. Mama lui isi aduce aminte ca ieri: "A venit mama proprietarului masinii, cu un papuc, sa spuna ca Alin a fost in masina, asta e papucul drept dovada, sa-mi cumparati masina", povesteste Floarea Carateanu.

La aproape 100 de metri de locul accidentului, sase zile mai tarziu, a fost gasit pe camp trupul fara viata al lui Alin. Pentru ca nimeni nu l-a identificat, a fost ingropat de Primaria Straulesti.

Tarziu au aflat si parintii ca baiatul e mort. Raportul medico-legal ii face pe politisti sa creada ca Alin a fost ranit si a zacut pe camp pana s-a stins.

Cei care se ocupa acum de caz au descoperit ca tanarul a plecat cu trei prieteni spre Bucuresti. Unul dintre ei tocmai isi cumparase o masina in leasing.

Numai ca acum nu-l mai acuza pe Alin ca el a condus si insista ca s-au despartit de el in Capitala.

"Si-au schimbat declaratiile: ca n-a fost Alin la volan. Sunt vinovati pentru ca si-au schimbat declaratiile", spune tatal lui Alin.

"Alin a plecat cu ei si s-a si intors cu ei. Daca declarau si spuneau sa-l caute, mai avea o sansa, adica i-au eliminat orice sansa lui, un baiat de noat 10, imi era ca un frate, prieten bun", a declarat la randul sau Marius Boscan, prieten al lui Alin.

Care ar fi putut fi miza pentru toate cele intamplate? Ei bine, ancheta merge pe doua variante - daca proprietarul masinii ar fi recunoscut ca Alin era la volan, pierdea banii pe asigurare. In schimb, tanarul a primit un autoturism nou drept despagubire.

Daca se afla ca Alin era pasager, ar fi fost acuzat de omor din culpa. Contactat telefonic, proprietarul masinii a spus ca nu are chef sa vorbeasca despre acest subiect.

Cazul nu este inchis, iar cei trei tineri ar putea fi acuzati de crima, fapta pedepsita cu 20 de ani de inchisoare.

VIDEO PROTVPLUS.RO