Lacrimi si durere pentru militarii morti in accidentul aviatic din Bucegi


Ultimul update: Miercuri 15 August 2012 02:21
Data publicarii: Marti 27 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

La Poiana Mare, in Dolj, nu-i om care sa nu planga de dragul capitanului Claudiu Dragnea. Barbatul avea doar 31 de ani si a primit aceasta misiune in locul unui camarad. Nu se va mai intoarce insa niciodata acasa.

Fratele pilotului a pornit in graba spre locul tragediei. Mama lui, in schimb, a suferit un soc. Ultima oara a vorbit cu fiul ei duminica.

"Chiar cand era in autobuz a sunat-o pe mama sa care era la biserica. I-a spus ca e bine, se indreapta spre misiune. Era bucuros, fericit ca a aflat ca sotia lui e bine. A venit generalul la el si i-a spus sa mearga el, ca un coleg nu putea sa mearga", povesteste cu durere tatal lui Claudiu Dragnea.

Sotia lui Claudiu, insarcinata in luna a cincea, s-a topit pe picioare cand i s-a spus ca a ramas vaduva. Medicii au trimis-o de urgenta la Spitalul Elias din Bucuresti, de groaza ca ar putea pierde copilul.

Aceeasi durere surda simt si rudele militarilor israelieni. Initial li s-a spus ca au disparut, pentru ca in final sa afle crudul adevar.

Cei sase erau locotenent Colonel Avner Goldman de 48 ani, Lt. Col. Daniel Shipenbauer de 43 de ani , Maior Yahel Keshet in varsta 33 de ani, Maior Lior Shai de 28 de ani, locotenent Nir Lakrif de 25 ani si Sergentul Oren Cohen de 24.

"Era cu adevarat mandria familiei. Totul pare o farsa, o gluma proasta! Un copil cum nu sunt multi. Si noi ceilalti avem copii, dar asa un baiat minunat ...", spune unchiul locotenentului Nir Lakrif.

Si in familia maiorului Yahel Keshet s-a oprit timpul. Casa parintilor a devenit loc de pelerinaj pentru rude, colegi si prieteni. Sotia militarului care a nascut de curand o fetita inca mai spera intr-o minune.

"Am auzit batai in usa, am deschis usa si am vazut patru ofiteri care ne-au dat o veste laconica despre un accident. Ne-au spus ca un elicopter s-a prabusit in muntii din Romania si ca Yahel facea parte din echipaj", isi aminteste tatal lui Yahel.

Ministrul Apararii Nationale si Ambasada Israelului la Bucuresti sunt alaturi de familiile celor sapte. Miercuri, in toate unitatile din tara si in teatrele de operatiuni vor fi organizate ceremonii in amintirea lor.

Ancheta in cazul elicopterului israelian: nu au fost probleme tehnice
VIDEO PROTVPLUS.RO