Jocurile Olimpice de Iarna deschise cu un show laser conceput de doi romani

Ultima actualizare: 30-05-2012 05:39

Programatorii din Romania din nou in top! Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver se vor deschide cu un show laser conceput de doi progaramatori din Sfantu Gheorghe.

Cei doi tineri au conceput un soft care este considerat cel mai bun in lume in domeniul spectacolelor de lumini.

Vineri, la Vancouver, spectacolul de lumini realizat de doi romani va anima ceremonia de deschidere a jocurilor Olimpice de Iarna. Va fi admirat de mii de spectatori si de milioane de telespectatori. La un asemenea eveniment, Stefan si Zsolt nu-si ascund emotiile.

"Este o onoare, dar mai mult o responsabilitate. Problema este ca acolo pot sa se intample atatea probleme si nu din vina noastra. Nu este vorba numai de soft ci si de hardware", spun cei doi programatori.

Daca jocul de lumini incanta privitorii, programul realizat de romani, le-a asigurat cheia succesului, mai ales ca e considerat foarte usor de folosit. A fost folosit la inaugurarea unor hoteluri din Dubai, la numeroase expozitii din China, dar si la spectacole de anul nou din America.

In doar trei ani, romanii au dat lovitura pe piata internationala, iar acum sunt in top. In plus, ei incearca sa se impuna pe piata si cu un soft, dar pentru cluburi si discoteci. Cei care il folosesc sunt numiti LJ, adica Light Jokey.

Stefan si Zsolt lucreaza deja la noua varianta a softului lor. Trebuie sa fie gata in cateva saptamani, pentru a fi prezentat la cel mai mare targ european in domeniu, organizat la Frankfurt.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO