Jaf ca-n codru! Un intreg sistem de irigatii a fost "secat" de hoti!

Ultima actualizare: 06-06-2012 03:38

Daca traiati cu impresia ca in Romania nu mai exista absolut nicio conducta de irigatii, v-ati inselat. O veste buna, dar si una proasta vin din Constanta: un intreg sistem care le-ar fi de mare folos agricultorilor a fost descoperit de hoti.

Conducte cu un diametru de doi metri aduceau din Dunare apa necesara irigatiilor in zona.

Dealurile pe sub care trece o conducta de irigatii sunt pline de gauri facute parca de cartite uriase. Politistii din zona au mers intr-o seara sa vada ce se intampla. Asa au dat peste sase indivizi care scoteau in mare graba de sub pamant bucati din teava.

Inainte de asta, insa, hotii depusesera ceva munca, nu gluma. Mai intai sapau intre unu si doi metri pana dadeau de conducta. Apoi faceau un capac prin care coborau direct in teava. Odata ajunsi acolo se puneau pe taiat fierul cu un autogen. O actiune periculoasa pentru ca gazele emanate ii puteau omori pe loc. Numai intr-o singura zi au facut o paguba de 50.000 de lei: au furat 15 tone si se pregateau sa le valorifice centrele de fier vechi.

Cei sase au ajuns in fata procurorilor care cred ca la mijloc este o intreaga retea. Conducta atacata de hoti nu a mai folosita de ani buni. Era de altfel si singura care ar fi putut asigura irigatiile pentru toata zona de sud a judetului Constanta.

Nimeni nu poate estima pagubele facute de hoti insa cu siguranta depasesc 500.000 de lei, spun reprezentantii Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare.

Grav este ca nu se poate face nimic pentru a stopa aceste furturi de care stiu de ani de zile pentru ca, spun ei, nu exista bani cu care sa angajeze paznici. Nici vorba de vreun proiect care sa reabiliteze sistemul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO