Politistii au un cerc de suspecti in cazul jafului de la Timisoara

Ultima actualizare: 25-09-2012 17:09

UPDATE: Se feresc insa sa dea mai multe amanunte, dar spun ca pana acum nu au gasit furgoneta de culoare albastra, cu care au venit la banca cei doi barbati.

 

Se pare ca armele pe care tilharii le-au folosit ar putea fi de jucarie pentru ca paznicul, desi a fost lovit cu tocul pistolului, nu are o rana serioasa. Dupa ce i-au audiat din nou pe martorii principali, adica pe cele doua angajate ale bancii, pe paznic si pe clienta care era inauntru in momentul jafului, anchetatorii sunt aproape siguri ca cei doi indivizi au fugit cu o masina care ii astepta in spatele blocului in care este si sediul bancii.

N-au reusit inca sa dea de urma furgonetei, dar un localnic care s-a trezit cu masina zgariata pare sa le fi furnizat o informatie importanta. Barbatul locuieste in blocul din spatele bancii jufuite. Sustine ca a vazut, la ora atacului, un microbuz parcat exact langa masina lui. Cateva minute mai tarziu, disparuse deja. Crede ca doi oameni care purtau caciuli, pe care i-a vazut trecand pe acolo, ar putea avea legatura cu jaful.

Pe masina barbatului au fost gasite cateva zgarieturi. E posibil ca hotii sa fi atins in graba autoturismul cand au fugit.

Din descrierile martorilor, cel mai probabil dubita folosita in atac este un Volkswagen Transporter, model mai vechi, albastru inchis, care ar avea geamuri fumurii. Oficial, politistii cauta un microbuz de culoare inchisa. Iar detalii despre atacatori au incercat sa obtina de la martorii cheie, pe care i-au audiat ore in sir.

Paznicul bancii a fost primul care i-a vazut. Pe el l-au si lovit in cap. Se pare ca in timpul jafului, camerele de supraveghere din banca nu functionau. Cei care pot oferi orice informatie sunt rugati sa contacteze politia.

Recompensa va fi stabilita in functie de cat de importante si reale se dovedesc infomatiile, spun oficialii. Pentru moment, datele despre cei doi atacatori sunt putine. Multi se tem ca si acest caz ar putea ingrosa numarul dosarelor asemanatoare nerezolvate. Indivizii inarmati care au jefuit o masina blindata de transport de valori in septembrie, in pasul Gutai n-au fost prinsi nici acum. La fel si cei care au jefuit sucursala unei banci din Cluj, la inceputul anului.

Jaful a avut loc la sucursala BRD de pe Calea Aradului, la intersectia cu strada Cugir. O angajata si o clienta au privit infiorate cum unul dintre talhari l-a lovit in cap cu tocul pistolului pe paznic. Apoi, cu sange rece i-a impus casierei sa le dea banii, daca tine la viata ei.

Intr-un final, cei doi au fugit cu 73.000 de lei. Mai multe echipaje de interventie ale politiei, jandarmeriei si ambulantei au ajuns in trei minute la banca. A fost apasat butonul de panica, dar hotii nu mai erau.

Oamenii legii au format filtre la toate intrarile si iesirile din Timis si si-au anuntat colegii din judetele invecinate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO