Panica la metroul bucurestean! 240 de calatori evacuati. Un vagon a deraiat

Ultima actualizare: 06-09-2012 16:12

UPDATE: Calatorii mai aveau 200 de metri pina sa ajunga in statia Timpuri Noi, dar s-au oprit in tunel. Si acolo au asteptat aproximativ 50 de minute, pana cand au sosit salvatorii.

 

Calatorii au incercat sa fie calmi, dar doua femei au suferit un atac de panica, iar ambulantele le-au transportat la spital.

Specialistii au ajuns la fata locului si incearca sa afle ce s-a intamplat. Garnitura cu probleme abia fusese la revizie.

Desi metroul care a deraiat era mai aproape de statia Timpuri Noi, salvatorii au hotarit sa-i evacueze pe calatorii pe la Unirea, pentru ca zona spre Timpuri Noi era inca sub tensiune.

Circulatia pe intregul tronson a fost oprita in aceasta noapte.

Potrivit directorului general Metrorex accidentul s-a produs dupa ce o roata de la un vagon a iesit de pe sina, fapt ce a dus la inclinarea acestuia.

La fata locului au ajuns deja specialisti de la Metrorex, dar si de la Autoritatea Feroviara Romana. Ei vor face o cercetare amanuntita si abia cand vor termina, garnitura care a deraiat va putea fi retrasa la depou.

Calatorii din penultimul vagon, cel care a deraiat, au sunat la 112, anuntand ca sunt blocati la mijlocului tunelului, intre statiile Unirii si Timpuri noi.

100 de pompieri si medici, dar si angajati de la metrou le-au sarit in ajutor. Au intrerupt curentul in zona, apoi au inceput sa-i evacueze pe toti oamenii aflati in garnitura de metrou.

Mecanicii nu au nici o vina, iar investigatia se indreapta catre firma care asigura intretinerea metroului.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO