Fiul senatorului Sorina Placinta, retinut pentru tentativa de omor

Dată publicare: 07-12-2010 00:00
Dată actualizare: 01-10-2012 07:46


UPDATE: Andrei Placinta, fiul fostului ministru al tineretului, a fost retinut pentru tentativa de omor. Tanarul si-a batut iubita, i-a smuls telefonul mobil, i-a avariat masina si a trecut cu autoturismul peste un martor care a vrut sa o salveze pe fata.

La numai 20 de ani Andrei Placinta este acuzat de tentativa de omor, o infractiune pentru care poate infunda puscaria 15 ani. Pe lista lucrurilor rele de care este acuzat urmeaza: ultraj contra bunelor moravuri si talharie.

Andrei Placinta este cercetat de procurorii din Bucuresti dupa ce azi-noapte a fost implicat intr-un incident violent pe strada Berzei din Capitala. Martorii spun ca tanarul a batut o fata.

Cand a vrut sa plece de la locul conflictului, a intrat cu autoturismul sau intr-un barbat care sarise sa o scape pe fata de la bataie.

In scandal, telefonul tinerei a disparut, astfel ca Razvan Andrei este pus sub acuzare si pentru talharie. Martorii sustin ca in timpul noptii baiatul Sorinei Placinta ar fi fost sub influenta etno.botanicelor.

Un alt trecator a intervenit si a tras un foc de avertisment cu o arma pe care o avea la el si pentru care avea drept de posesie.

Razvan Andrei Placinta a dat politistilor o scurta declaratie la spital, unde a ajuns dupa conflict, insa spusele sale au fost infirmate de martorii scandalului, astfel ca a fost convocat la Parchet.

La sediul Parchetului Bucuresti a venit si mama suspectului. Sorina Placinta a transmis presei un comunicat in care spune ca: "In cazul in care vor fi demonstrate informatiile prezentate public, el va raspunde pentru ceea ce s-a intamplat. Doar ancheta institutiilor abilitate poate stabili daca el a actionat in legitima aparare sau a comis o greseala."

Sorina Placinta pare ca a incercat fara succes sa isi tina fiul departe de scandaluri. Andrei a fost implicat in mai multe incidente in Focsani dupa care mama l-a trimis in Elvetia, la studii.

Acolo, insa, ar fi aderat la Prima Biserica Ateista, o organizatie care neaga existenta lui Dumnezeu si care isi hirotoniseste elevii prin internet contra 20 de dolari. Cei care devin reverenzi, asa cum ar fi procedat si Andrei Placinta, pot fi ulterior chemati sa cunune sau sa boteze, contra cost evident

VIDEO: declaratia unui martor la scandal. Vezi FOTO cu Andrei Placinta


VIDEO PROTVPLUS.RO