Fata de 14 ani, cu deficiente de auz, a fost supusa unui avort!

Ultima actualizare: 10-09-2012 13:02

Fata de 14 ani care a ramas insarcinata cu un coleg de 16 ani, in timp ce amandoi erau internati intr-un centru de plasament, a fost supusa unei intreruperi de sarcina.


Interventia a avut loc la spitalul municipal din Dej, unde copila fusese internata impreuna cu bunica ei. Intre timp sunt asteptate si rezultatele anchetei incepute in centrul pentru minori.

Fata a fost externata in jurul pranzului. Interventia chirurgicala a decurs fara complicatii, dar fata va avea nevoie de consiliere psihologica, pentru ca o astfel de operatie facuta la varsta ei poate avea urmari grave.

In cursul zilei de vineri sunt asteptate si rezultatele anchetei-fulger pe care Consiliul Judetean a cerut-o in legatura cu incidentul de la centrul de plasament din Huedin. Directorul institutiei si profesorii supraveghetori ar putea fi sanctionati, daca se va dovedi ca nu si-au facut datoria.

Bunica fetei, care o are in ingrijire pe minora, spune ca nu o va mai trimite la scoala din Huedin, chiar daca aceasta institutie este speciala pentru surdo muti. In plus, femeia intentioneaza sa dea centrul in judecata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO