Fa ce zice popa, nu ce face popa! Preot acuzat ca lua credite cu acte false

Ultima actualizare: 24-10-2012 00:26

Un pastor, cativa angajati ai primariei Capitalei, dar si functionari de banci au devenit din oameni respectabili suspectii principali ai procurorilor intr-un dosar de sute de mii de euro.

Impreuna ar fi reusit sa obtina credite enorme de la diverse institutii financiare cu acte falsificate. Cele mai multe acuzatii sunt in acest moment pe numele preotului.

Pastorul Dan Burcica din Bucuresti le vorbeste enoriasilor despre iertare si bunatate. Procurorii ne prezinta insa acum suspectul Dan Burcica ar fi obtinut credite bancare cu ajutorul unor acte false, din care reiesea ca are in proprietate un teren viran valoros. De fapt, suprafata respectiva apartinea primariei, iar pe ea sunt construite blocuri.

Blocurile construite pe terenul respectiv practic nu exista daca ne-am lua dupa certificatul de urbanism prezentat de pastor pentru obtinerea a doua credite, unul de 500.000 de euro, iar cel de-al doilea de 250.000 de euro.

Pastorul a depus la banca pe langa certificatul de urbanism falsificat si documente care il prezentau director de firma.

Cele doua credite nu sunt singurele luate ilegal, spun anchetatorii care au facut 28 de perchezitii. Au plecat insotiti de 15 persoane, dar si cu foarte multe documente.

Pastorul si apropiatii lui au avut ajutoare atat in randul functionarilor din primaria Capitalei, cat si in banci, banuiesc politistii.

Ei spun ca dupa ce suspectii reuseau sa obtina creditele, banii erau trecuti prin mai multe firme pana cand li se pierdea urma si puteau fi retrasi. Investigatorii i-au gasit pastorului Dan Burcica 13 pacate, toate infractiuni in dosar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!