Expertii reconstituie salonul groazei de la Maternitatea Giulesti


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 13:12
Data publicarii: Duminica 22 August 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Echipamentele din salonul mortii de la maternitatea Giulesti au ajuns ls Institutul National pentru Protectie Anti-exploziva,unde vor fi studiate. Anchetatorii au trimis sambata seara si ultimele cutii cu probe la Petrosani si asteapta primele concluzii.

 

Specialistii vor reconstitui incaperea in care au izbucnit flacarile si spera sa afle daca aparatele medicale au functionat la parametri normali si au dat alarma cand temperatura a urcat. Intreaga expertiza va costa aproximativ 60.000 de euro.

Expertii vor reconstitui intocmai salonul in care si-au pierdut viata cinci copii nascuti prematur, pentru a descoperi cum s-a declansat incendiul si cum s-a propagat.

Vor pune pereti falsi, dar vor folosi tavanul recuperat din incaperea de la Giulesti si aparatura care era inauntru. Vor lucra dupa o schema care va respecta distantele si locul in care se afla fiecare aparat medical.

Expertiza tehnica trebuie sa spuna in ce parametri functiona aparatura medicala in ziua incendiului si daca echipamentele au declansat alarma atunci cand a fost depasita temperatura. Va fi verificat si aparatul de aer conditionat, la care anchetatorii presupun ca s-ar fi produs scurtcircuitul.

Ancheta in acest caz se va clarifica odata cu finalizarea expertizei.  Expertiza care se va face la Petrosani va dura cateva luni. Specialistii trebuie sa verifice toate aparatele.

Intre timp, la maternitatea Giulesti au fost aduse primele materiale pentru reparatiile care incep de luni si care vor fi suportate de Primaria Capitalei.

Paguba rezultata dupa incendiu depaseste un milion de euro.

 

 

Boc: Sper ca accidentul de la Giulesti sa fie o lectie pentru autoritati
Oprescu:Nu stiu ce-a fost in capul medicilor si asistentelor de la Giulesti
Date noi in ancheta de la Giulesti. Incubatoarele au declansat alarma
FULLSCREEN
Expertii reconstituie salonul groazei de la Maternitatea Giulesti
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO