Boc vrea plata cu ora sau drepturi de autor pentru pensionarii salariati!

07-01-2009 00:00

Profesorii, medicii si actorii pensionari vor putea cumula pensia cu alte venituri pe baza unei conventii civile prin care sa fie platiti punctual, nu sub forma unui salariu, pentru serviciile prestate in institutii publice.

El a aratat ca Guvernul isi mentine punctul de vedere conform caruia persoanele care au beneficiat de plati compensatorii de ordinul miliardelor sau sutelor de miliarde de lei vechi, precum si de pensie de zeci de milioane de lei vechi nu pot cumula pensia cu un salariu de alte zeci de milioane de lei vechi platit de stat.

Premierul a explicat insa ca profesorii, actorii si medicii pensionari pot lucra in continuare in sistemul public pe baza unei conventii civile sau, in cazul actorilor, a legii privind drepturile de autor si pot fi remunerati punctual pentru serviciile prestate, dar nu sub forma unui salariu.

Premierul a mai mentionat ca doreste sa aduca un suflu nou sistemului: " Dorinta noastra este sa avem sange tanar in sistem".

Mai mult premierul a atins si subiectul opririi furnizarii gazelor rusesti si a incercat sa linisteasca populatia afirmand ca pierderile vor fi compensate din rezerva interna si depozite.

Romania poate depasi criza gazelor daca temperatura exterioara nu coboara sub -15 grade Celsius sau daca nu apar defectiuni in sistem, a declarat premierul Emil Boc, confirmand ca a discutat, miercuri cu presedintele Traian Basescu despre problemele aparute in urma sistarii importului de gaze.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26