Duminica, ora 18:00, Stirile PROTV te invita sa spui "Romania, te iubesc


Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Vineri 26 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri
Cristian Leonte

Reportaje inedite, anchete, dezvaluri si interviuri de exceptie realizate de echipa care a reusit sa aduca in tara prestigiosul premiu EMMY, toate se vor regasi in cel mai nou produs marca Stirile PROTV.


Rast. Judetul Dolj. Romania. O localitate rasa de ape in aprilie 2006. Oamenii au ramasa fara case. S-a ales praful de tot ce au muncit intr-o viata.

Au trecut doi ani si jumatate si in Rast peritii caselor s-au uscat. Ulite intregi zac insa una cu pamantul.

Suferinta oamenilor, dimensiunile dezastrului din Rast si mediatizarea au facut ca lucrurile sa se miste. O investitie fara precedent din partea guvernului a facut ca pe campul de la marginea satului sa apara in cateva luni un alt sat. Nici primarul nu mai stie exact cate case s-au construit.

800 de case au fost construite in Rastul nou. 300 de ANL, 44 de Becali, 10 de Biserica Ortodoxa iar restul si le-au ridicat localnicii cu bani primiti de la stat.

Oamenii refuza sa se mute in satul nou in timp ce primarul si-a transformat casa facuta cu bani de la stat intr-un bar.

In emisiunea "ROMANIA, TE IUBESC" - Alex Dima va arata cum stau lucrurile acum dupa dezastru, ce s-a schimba si ce perspective de viitor au localnicii.

Un ecrand lcd cu o diagonala de 81 de centimetri, 8 milimetri si doar 5 kilograme. Cel care l-a proiectat este un roman: Eugen Onac.

Este inteligent si mereu vesel. Modest din fire spune a avut norcoc sa lucreze intr-o companie mare iar cineva sa creada in ideile lui.

Absolvent al facultatii de fizica de la Universitatea din Bucuresti, Eugen Onac are 33 de ani si multe vise. Divizia de cercetare a unei cunoscute companii de produse electronice crede mult in el. Anca Nastasi a stat de vorba cu Eugen si a aflat despre planurile lui de viitor.

Le vom afla cu totii intr-una din editiile emisiunii "ROMANIA, TE IUBESC"

Paula Herlo a descoperit o femeie de 25 de ani pentru care viata semenilor ei este mai mult decat importanta.

La 19 ani a devenit mama unor baieti de 10 respectiv 11 ani. Se afla la Timisoara in vizita la iubitul ei. Stateau la o terasa cand, la masa lor a venit un baietel si le-a rostit textul pe care il spune tuturor:

I-a dat de mancare si l-a intrebat unde locuieste. Era uimita de faptul ca baiatul parea ingrijit si era foarte politicos. In doua cuvinte copilul i-a spus ca tatal il trimite la cersit pentru ca n-au bani. El e somer, iar mama bolnava. A doua zi Cati s-a dus la el acasa. Fara prea multe cuvinte, tatal a fost de acord sa i-l dea in ingrijire daca fata ii dadea banii castigati de Rafael intr-o luna. Mai mult i-a cerut sa-l ia si pe Elvis, fratele mai mare, si el trimis pe strazi la cersit.

Imediat ce i-a luat i-a si inscris la scoala. Usor, usor punea pe picioare o familie si doar visul de a-i vedea la casa lor i-a dat putere in momentele in care se descurcau greu cu banii.

Cati i-a invatat pe copiii ei sa fie buni, responsabili, respectuosi si sa aiba vise. N-au de gand sa se mai intoarca in familia naturala. Paula Herlo sa va spuna povestea acestei femei care a reusit sa salveze doua suflete...

Duminica, de la ora 18, incepem sa reconstituim Romania din imagini, fenomene, anchete, reportaje si povesti inca nespuse. Aveti un tablou complet, pictat pana la detaliu, in care sa puteti cunoaste sau recunoaste tot ceea ce inseamna Romania. Cu bune si rele, dar mai ales cu multa emotie.

Sursa: Pro TV

Exercitiu jurnalistic de exceptie: Romania, Te Iubesc! Duminica, la 18:00
VIDEO PROTVPLUS.RO