Directoarea de banca acuzata de frauda: Nu eu am furat banii!

Ultima actualizare: 10-06-2012 08:18

Apar primele declaratii ale directoarei de operatiuni acuzata ca a furat peste 2 milioane de euro de la clientii unei banci din Brasov. N-am facut nimic rau. Vreau sa intelegeti ca nu am luat acesti bani, a insistat ea in fata instantei.

Lucrez de 15 ani in aceasta banca. Nu am facut niciodata nimic rau! Nu ma consider vinovata. Vreau sa intelegeti ca nu am luat acesti bani. Nu am avut acces la nimic
declaratia Otiliei Negrila in fata instantei
Pe de alta parte, oficiali de la Banca Nationala spun ca multi dintre pagubiti au fost extrem de naivi. Au lasat pe mana suspectei documente necompletate si semnate cu care femeia a putut sa le ia, fara probleme, sume din cont.

Arestata preventiv pentru 29 de zile, Otilia Negrila a facut recurs si a cerut sa fie cercetata in libertate. A incercat din rasputeri sa convinga judecatorii ca nu este implicata in scandalul banilor disparuti din conturile clientilor.

Negrila n-a vrut sa spuna cine este vinovat. Le-a sugerat insa anchetatorilor unde pot gasi raspunsul:  "Vreau sa se verifice sistemul informatic al bancii, unde se poate vedea orice tranzactie la ce ora si in ce zi a fost efectuata. Mai vreau sa fie verificat si sistemul video al bancii, asa se poate observa cine a luat banii", a declarat Negrila in fata instantei.

Otilia Negrila este o figura cunoscuta in sistemul bancar. In 1990 a fost angajata la Banca Nationala, filiala Brasov. Un bun profesionist, spun cei care au lucrat cu ea si o descriu ca pe un om integru.

Oficiali din BNR spun ca multi dintre pagubiti isi au vina lor. Parca au invitat-o pe directoarea de operatiuni sa le ia banii.

Pe de alta parte, clienti ai aceleiasi bani au avut surpriza sa gaseasca in conturi o suma mai mare decat cea depusa. Speriati, si acestia s-au dus la OPC, dar inspectorii le-au spus ca tot cu cei de la banca trebuie sa vorbeasca.

Anchetatorii pun astfel de situatii pe seama panicii in care ar fi intrat la un moment dat directoarea de operatiuni. Incercand sa realimenteze conturi pe care le golise, pentru ca proprietarii sa le gaseasca in regula n-a mai tinut, probabil, evidenta sumelor.

Vezi cum a furat directoarea de credite banii clientilor din Brasov
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO