Diplomatul Silviu Ionescu, "implicat penal" in accidentul din Singapore

Ultima actualizare: 16-07-2012 03:41
Silviu Ionescu

Investigatiile politiei din Singapore in cazul accidentului din decembrie au conchis ca fostul insarcinat cu afaceri roman Silviu Ionescu este "implicat penal" in moartea lui Tong Kok Wai si ranirea altor doi pietoni.

Potrivit Mediafax, un ofiter anchetator al politiei, Raimi Mohd Yusof, a declarat in cadrul anchetei justitiei ca investigatiile au aratat ca autoturismul negru marca Audi al ambasadei Romaniei nu a fost furat din afara sediului misiunii diplomatice, asa cum sustine Ionescu.

La 15 decembrie 2009, o masina apartinand Ambasadei romane in Singapore, un Audi A6 de culoare neagra, a lovit trei pietoni, la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, in varsta de 30 de ani, a murit in ziua de Craciun, iar ceilalti doi pietoni au fost raniti.

Initial, diplomatul roman a afirmat ca masina fusese furata si ca a descoperit acest lucru in ziua de 15 decembrie, anuntand politia. Autoturismul a fost gasit ulterior intr-un cartier industrial.

Intre timp, la 5 ianuarie 2010, Ministerul roman de Externe a solicitat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa investigheze cazul, transmitand procurorilor informatiile obtinute in urma verificarilor interne.

In aceeasi zi, conducerea MAE a decis si rechemarea de la post a lui Silviu Ionescu.

Diplomatul Silviu Ionescu bause inainte de accidentul din Singapore

Diplomatul Ionescu, pus sub acuzare pentru accidentul din Singapore

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO