Diplomatul Silviu Ionescu, dat in urmarire internationala de politie

Ultima actualizare: 05-09-2012 22:52
Silviu Ionescu

Fostul ambasador al Romaniei in Singapore, Silviu Ionescu, a primit joi, de ziua, sa cel mai neplacut cadou: vestea ca politistii din intreaga lume au ordin sa-l incatuseze.

Un judecator din orasul-stat asiatic a emis pe numele lui un mandat de arestare si l-a dat in urmarire internationala prin Interpol.

Joi a implinit 50 de ani si ar fi trebuit sa petreaca, insa vestea ca e urmarit de Interpol la cererea unui judecator din Singapore i-a stricat buna dispozitie. Pe numele sau exista de cateva zile un mandat de arestare sub acuzatiile de ucidere din culpa, fuga de la locul accidentului si fals in declaratii.

Diplomatul roman banuit ca a provocat in 15 decembrie doua accidente de circulatie soldate cu un mort si doi raniti se foloseste de Conventia de la Viena care ii protejeaza pe diplomati de anchetele judiciare facute in tarile in care ei activeaza. Tocmai de aceea, Ionescu este cercetat pentru aceleasi capete de acuzare de Parchetul General.

Derutati, politistii romani nu s-au grabit sa il incatuseze pe fostul ambasador si au cerut parerea Ministerului Justitiei, care deocamdata intarzie.

Nici oficialii Ministerului de Externe nu s-au grabit sa dea declaratii despre situatia creata, care, de altfel, ar putea isca un scandal diplomatic intre Romania si Singapore.

Sefii lui Silvian Ionescu s-au multumit sa spuna doar ca vor reactiona abia dupa ce vor vedea cu ochii lor mandatul de arestare si cel de urmarire internationala.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO