Politist si pilot de raliu, acuzati de trafic de persoane si proxenetism

Dată publicare: 12-10-2010 00:00
Dată actualizare: 07-10-2012 23:52


UPDATE: Un politist din Botosani si un campion national de raliu erau paravan pentru un grup de traficanti de persoane, care vindeau tinere pe piata de prostitutie din Europa.

Ei si inca 13 suspecti au fost retinuti marti de politisti, in acelasi timp in care in Italia carabienirii faceau descinderi pentru a-i prinde pe complicii lor. Sunt raspunzatori pentru soarta a peste 130 de tinere, atrase cu promisiunea unui loc de munca onorabil si fortate apoi sa-si vanda trupul, spun anchetatorii.

Gruparea se baza foarte mult pe agentul Lucian Leahu. Fost angajat la trupele de interventie rapida, transferat ca ajutor de sef de post intr-o localitate de langa Botosani, el batea la usa familiilor sarace si le spunea ca poate ajuta tinerele sa se angajeze dansatoare profesioniste in localuri serioase din Italia, Olanda si Spania. Niciunul dintre parintii care aflau ca salariul va fi de 2.000 de euro pe luna n-a banuit nimic.

Asa au fost atrase in capcana peste 130 de tinere din patru judete ale Moldovei. Un rol important il avea si pilotul de raliuri Andy Drob, campion national la cateva categorii. Si el avea misiunea sa le inspire incredere familiilor la usile carora batea.

Cand a fost ridicat de trupele speciale, pilotul de raliuri, acuzat ca a distrus zeci de vieti cu buna stiinta, n-a aratat niciun regret.

Anchetatorii au reusit cu greu sa-i prinda pe proxeneti. De fiecare data cand simteau politia pe urme, le mutau pe fete de la Roma, unde era cartierul general, in Olanda. Apoi in Spania si iar in Italia, dupa ce politistii le pierdeau urma.

La descinderile de marti, echipajele au gasit in casele suspectilor arme, bani si acte de indentitate false. 31 de persoane au dosare penale in aceasta ancheta.

Tags: proxenetism,


VIDEO PROTVPLUS.RO