Clonau cardurile in Italia, apoi veneau in Romania si goleau conturile!

Ultima actualizare: 21-10-2012 20:01

Este vorba despre doi barbati arestati la Brasov, dupa ce au fost filati si prinsi in flagrant, cu dispozitivul de citit carduri la bancomat. Oamenii legii au gasit asupra lor cardurile in alb si 12.000 de lei.


Barbatii, unul de 38 si altul de 30 de ani, erau originari din Drobeta Turnu Severin, dar au venit tocmai la Brasov sa retraga banii cu cardurile clonate in Italia.

Anchetatorii spun ca este o tactica des folosita de autorii acestui tip de infractiuni: sa se mute dintr-un oras in altul, ca sa induca in eroare politia. De data aceasta, insa, politistii le-au luat urma rapid si, dupa ce i-au filat cateva zile, i-au prins in flagrant.

Cei doi sunt acuzati de detinere de instrumente de plata elecronica falsificate si efectuare de operatiuni financiare frauduloase. Au primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Seful de la Crima Organizata Brasov a atras atentia ca numarul de infractiuni de acest tip a crescut considerabil de la inceputul anului, probabil din cauza crizei economice.

O dovada in sprijinul afirmatiei responsabilului de la Crima Organizata Brasov este actiunea ampla a politistilor doljeni, care au prins si ei o retea de falsificatori de carduri.

Cinci dintre membrii grupului, cu varste cuprinse intre 19 si 38 de ani, au fost prinsi la Pitesti, unde membrii bandei au facut retrageri de la 10 bancomate. Un alt tanar, aflat in legatura cu ei, a fost arestat la Craiova.

Asupra tinerilor s-au gasit peste 20.000 lei, zeci de carduri contrafacute, precum si aparatura electronica cu ajutorul careia confectionau cardurile.

Cei sase tineri sunt acuzati de o serie intreaga de infractiuni legate de fraudele electronice si risca pana la 15 ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO