Inca o masina de teren, gasita abandonata in zona jafului din Pasul Gutai

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE - Nici banii, si nici hotii nu sunt de gasit dupa atacul de marti din Pasul Gutai asupra masinii de valori, asa ca politistii fac un apel public: "Oricine ne poate ajuta, sa vina la sectie"- ne transmit ei.

Intre timp a mai fost descoperit un autoturism folosit de cei 6 indivizi, mascati si inarmati, in lovitura care le-a adus 240.000 de lei. Anchetatorii audiaza acum martor dupa martor. Unii nu spun mai nimic, iar altii incearca sa ii convinga ca stiu pana si forma sprancenelor in cazul unui suspect. 

Doua vehicule au disparut cu o noapte inaintea jafului din Baia Mare. O masina de teren nu mai era de gasit de acum 4 zile in judetul Cluj, iar alta a fost luata luni, de la Dej. In acest ultim loc, hotii au incercat mai multe masini pana sa poata fura una. Au fortat-o chiar pe cea a sefului de la capitania zonala Dej.

Anchetatorii spera ca amprentele sa-i ajute. Asta numai daca hotii au deja cazier si sunt in baza de date. Politistii au incercat si alte piste, dar martorii au dat indicii vagi sau de necrezut.

Marti, politistii au survolat zona cu un elicopter, fara rezultat. Fac filtre in continuare pe soselele din Maramures, judetele vecine si la granita cu Ucraina.

Citește și
pistol
Romania, o tara fara lege si ordine. Tot mai multe atacuri armate
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Dupa ce marti au fost audiati 9 ore, soferul si cei doi agenti de paza ai masinii blindate n-au reusit sa-i ajute prea mult pe anchetatori. Cum cei sase atacatori purtau cagule, nu putem vorbi despre porterete robot. Anchetatorii spun ca vor citi din nou declaratiile facute de echipajul masinii de transport valori.

Este posibil sa-i supuna testului cu detectorul de minciuni, daca apar diferente intre modul in care povestesc evenimentul. In continuare, sustin surse din interiorul anchetei, nu este abandonata ipoteza complicitatii dintre atacatori si echipajul blindatei.

Vezi aici firul intamplarilor

Marti dimineata, in jurul orei 7, drumul dintre Baia Mare si Sighetu Marmatiei din pasul Gutai a fost blocat de doua masini care pareau avariate. Sase barbati echipati ca politistii din trupele speciale, monitorizau traficul. Un sofer care a trecut prin zona inainte de lovitura a presimtit ceva.

Imediat, soferul si agentii de paza aveau la tampla cate o mitraliera. La volanul blindatei s-a urcat un mascat. Vehiculul a fost dus in padure pe un drum forestier. A oprit exact intr-o zona in care nu exista semnal GSM. Echipajul a fost urcat in compartimentul pentru bani si incuiat acolo. Hotii au luat sacii cu bancnote si au disparut.

Soferul si cei doi agenti de paza au reusit sa scape din propria masina abia dupa ce au fortat sistemul de siguranta. Imediat si-au anuntat sefii. Politistii, care au ajuns imediat, au gasit duba pradata si cele trei masini folosite de mascati - toate furate, evident. Ciudat este ca, dupa ce au pus la cale o asemenea lovitura, hotii au lasat in masina blindata destui bani.

Zona a fost impanzita de luptatori din trupele speciale. Cu arma in mana, acestia au rascolit padurea si au facut filtre. Surse din randul anchetatorilor spun ca mascatii vorbeau stricat romaneste, asa ca iau in calcul posibilitatea sa fi venit din Ucraina si tot acolo sa fi fugit. De altfel, granita este la numai 30 de kilometri distanta.

Cei trei membri ai echipajului masinii blindate sunt invinuiti de neglijenta in serviciu si vor fi cercetati in stare de libertate. Dupa ce au vorbit cu cei trei agenti, anchetatorii au reusit sa contureze un portret al atacatorilor.

Daca verificarile vor stabili ca paznicii sacilor de bani au gresit, compania de asigurari ar putea sa nu plateasca in totalitate despagubirile.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Jaf armat la drumul mare! O masina de transport valori, atacata!
Jaf armat la drumul mare! O masina de transport valori, atacata!

UPDATE - Alerta la granita de nord a Romaniei, dupa ce un jaf armat de tip comando s-a petrecut marti in pasul Gutai. Sase barbati cu cagule, combinezoane si veste reflectorizante au oprit un vehicul blindat si au furat 240.000 de lei.

Romania, o tara fara lege si ordine. Tot mai multe atacuri armate
Romania, o tara fara lege si ordine. Tot mai multe atacuri armate

Acum, numai amatorii mai fura din buzunare. Talharii periculosi au arme de foc, apar ziua in amiaza-mare si scapa de fiecare data.

Jaf armat la Calarasi! Hotii au fugit cu opt kilograme de bijuterii
Jaf armat la Calarasi! Hotii au fugit cu opt kilograme de bijuterii

UPDATE: Patru indivizi au patruns la pranz intr-un magazin de bijuterii. Proprietarul a tras asupra lor cu o pusca, in clipa in care si-a vazut angajatul terorizat. L-a nimerit pe unul dintre barbatii mascati. Banda a reusit sa ia 8 kilograme de aur.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.