Politia s-a grabit sa anunte un suspect in cazul atacului de la Brasov!

×
Codul embed a fost copiat

Corespondentii Stirile Pro TV Catalin Radu Tanase si Mihaela Gros ti-au adus la videochatul stirileprotv.ro cele mai noi informatii despre controversatul caz al dublului asasinat de la Brasov. 


Aflati in studioul Stirilor ProTV de la Brasov, Catalin si Mihaela au discutat despre ultimele detalii din cazul atacului armat de la casa de schimb valutar din centrul orasului.

Va reamintim ca jaful armat  asupra casei de schimb valutar din Brasov s-a produs la sfarsitul programului, cand doi angajati au urcat in masina cu incasarile din ziua respectiva sa le depuna la banca.

Cei doi barbati din masina au fost loviti de gloante, unul in cap, celalalt in umar si ochi. Casiera a strigat dupa ajutor, iar un trecator a pornit in urmarirea hotului. Acesta insa s-a intors si l-a impuscat drept in inima.

Medicii de pe ambulanta l-au resuscitat minute in sir, insa barbatul de 55 de ani, un adevarat erou, a decedat la sosirea in spital. Gheorghe Lala a fost inmormantat cu onoruri militare. El a fost decorat post-portem de presedintele Traian Basescu.

Citește și
Gheorghe Lala
Gheorghe Lala, trecatorul ucis in atacul armat din Brasov, inmormantat
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Tot la spital s-a stins si cea de-a doua victima, angajatul casei de schimb, impuscat in cap.

Serghei Gorbunov, cetatean moldovean care a dat patru lovituri sangeroase in Romania, considerat posibilul autor al atacului, are un alibi puternic, sustinut de mai multe persoane. 

Sinteza discutiei:

- atmosfera in Brasov este destul de tensionata; nu este usor pentru locuitorii orasului sa stie ca un criminal este in libertate.

- motivul pentru care alibiul lui Serghei Gorbunov a aparut atat de tarziu ar putea fi faptul ca politistii nostri s-ar fi grabit si ar fi cautat un tap ispasitor in ochii opiniei publice.

- asasinul este un tintas foarte bun, dar un mafiot extrem de slab pregatit: fapta s-a petrecut intr-un loc central, aproape de politisti. In plus, hotul a lasat banii in urma.

- au aparut zvonuri ca alti interlopi ar fi cercetat si filat locul unde a avut loc atacul.

- expertiza balistica urmeaza sa fie finalizata in zilele urmatoare.

- Serghei Gorbunov avea o viata sociala extrem de intensa si nu se ascundea; este inexplicabil de ce politia brasoveana nu l-a retinut, dat fiind ca cetateanul moldovean era dat in urmarire. Gorbunov trebuia sa se intoarca la Penitenciarul Craiova, unde are de ispasit o pedeapsa de 15 ani.

- se vehiculeaza ca Serghei Gorbunov ar avea legaturi cu Tolea Ciumac, mai ales ca amandoi sunt basarabeni.

- Paul Enache si sportivul Nicu Dascalu au fost acuzati ca atacul ar fi fost comandat. Enache este consilier judetean si are o firma de paza si protectie, inclusiv a unor case de schimb valutar detinute de un cetatean bulgar.

- exista posibilitatea sa existe un criminal inarmat, liber pe strazi. Cercul de suspecti s-a restrans acum la 5 - 10 persoane.

- Serghei Gorbunov a fost comparat cu Cristian Cioaca.  Insa Cioaca pare ca stie ce face, ce vorbeste si are argumente, asi in maneca, planuri de viitor. Gorbunov, dimpotriva, nu pare foarte inteligent.

- Gorbunov afiseaza un fel de nonsalanta a nestiutorului: nu a incercat nicio clipa sa se ascunda. Suspect este insa ca sala unde se antrena era frecventata si de politisti.

- o varianta ar fi ca Gorbunov sa fi plecat din sala de sport, sa fi atacat casa de schimb si sa se fi intors ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

- solidaritatea si implicarea umana este laudabila in acest caz; a fi erou insa se dovedeste a fi un lucru extrem de riscant. Gheorghe Lala ne-a dat tuturor un exemplu.

- Curtea Suprema a Magistraturii a declarat ca va revizui toate eliberarile facute din motive medicale, cand condamnatii au "uitat" ca trebuie sa se intoarca in inchisoare.

- in Brasov au ramas multe cazuri nerezolvate. Unul ar fi cel al farmacistelor, in care a existat si un condamnat care ulterior a fost achitat.

- in Romania nu prezinta pericol public si nu poate fi arestat decat cel care a savarsit o fapta: a violat, care a avut o tentativa de omor sau care chiar a ucis o persoana. Altfel, amenintarile nu sunt luate in seama.

- a treia victima, unul dintre barbatii care insoteau banii si care a fost de asemenea impuscat in cap, se simte mai bine. El a fost mutat de la sectia de terapie intensiva la cea de neurologie. Anchetatorii ar putea afla de la acesta date esentiale privind autorul sau autorii jafului.

- Politia si Parchetul nu mai au voie sa dea informatii legate de caz. Se pare ca ordinele ar fi venit "de sus".

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Boc: Cazul de la Brasov arata problema in sistemul justitiei
Boc: Cazul de la Brasov arata problema in sistemul justitiei

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca incidentul de la Brasov arata ca exista o problema in sistemul ordinii publice si justitiei. Seful Guvernului a anunta ca a solicitat rapoarte detaliate asupra acestei situatii.

Gheorghe Lala, trecatorul ucis in atacul armat din Brasov, inmormantat
Gheorghe Lala, trecatorul ucis in atacul armat din Brasov, inmormantat

Gheorghe Lala, trecatorul mort in atacul armat de joia trecuta din Brasov, a fost inmormantat la Predeal, cu onoruri militare, dupa ce familia, autoritatile, dar si ambasadorul Portugaliei la Bucuresti i-au adus eroului un ultim omagiu.

Atacul armat din Brasov. Pierdut suspect principal, il declaram cu alibi
Atacul armat din Brasov. Pierdut suspect principal, il declaram cu alibi

UPDATE: Rasturnare de situatie in cazul jafului armat de la Brasov, unde doi oameni au fost impuscati mortal si unul ranit grav. Serghei Gorbunov, considerat posibilul autor are un alibi puternic care este sustinut de mai multe persoane.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.