Medicul care a facut avort, desi pacienta nu era insarcinata, va fi judecat

Ultima actualizare: 21-10-2012 14:11

UPDATE: Sistemul medical din Romania nu inceteaza sa ne uluiasca, in sensul cel mai rau. La Iasi, o doctorita este acuzata de neglijenta, dupa ce, in baza unui consult ginecologic superficial, i-a recomandat unei femei intreruperea sarcinii inexistente.

In timpul chiuretajului i-a perforat apoi si uterul, si colonul. Analizele care arata ca pacienta nici macar nu fusese gravida sunt acum pe masa judecatorilor.

Ileana Ilie, deja mama a doi copii, a mers la Iasi pentru o consultatie. Menstruatia ii intarziase, se simtea rau si spera sa fie din nou insarcinata. Fara sa astepte rezultatele unor analize, fara prea multe investigatii, sustine pacienta, doctorita i-a anuntat sarcina.

Potrivit dosarului intocmit de procurori, in timpul consultatiei Ileana a inceput sa sangereze, pentru ca menstruatia intarziata venise. Specialistul insa a decis: daca au aparut sangerari este o sarcina cu probleme. Trebuie intrerupta.

A doua zi, pacienta era la urgente. Medicii au operat-o 7 ore ca sa-i salveze viata. Doctorita a vizitat-o la reanimare si a insistat sa ajunga la o intelegere, sustine femeia.

Si totusi, pentru ca este dintr-o familie saraca, Ileana a acceptat bani. 100.000 de lei, pretul retragerii plangerii. Procurorii au continuat insa ancheta si astazi, dupa 3 ani, au trimis dosarul in instanta:

Colegiul Judetean al Medicilor a hotarat sa o sanctioneze pe doctorita doar cu un vot de blam. Femeia risca acum inchisoarea sau amenda penala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO