Bulgarii ne fura masinile. La noi in tara!


Ultimul update: Miercuri 20 Iunie 2012 04:09
Data publicarii: Joi 02 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri actuale

Ca in Bulgaria se fura masinile ca-n codru, stie toata lumea. Multi se si feresc deja. Mai nou insa, vecinii de la sud de Dunare opereaza, fara retinere, chiar in tara noastra.

Politistii din Constanta, de pilda, sunt acum pe urmele unei retele formate din romani si bulgari, care ar fi facut deja disparute mai multe masini scumpe, asta in conditiile in care erau dotate cu sisteme de alarma performante. 

O astfel de operatiune nu e deloc usoara, pentru ca hotii trebuie sa treaca de aceste sisteme, iar bulgarii sunt recunoscuti pentru iscusinta lor in domeniu. 

Anchetatorii spun ca autoturismele ajung in cateva ore in Bulgaria, unde sunt inregistrate cel mai probabil cu acte false. 

Cele mai multe sunt apoi vandute in parcurile auto bulgaresti si, culmea, romanii sunt printre principalii cumparatori, dupa localnici. Mai mult, politistii cred ca ca masinile sunt furate la pont, iar printre cei care le dau informatii membrilor retelei sunt si angajati ai unor institutii de stat.

Ultima victima a retelei se pare ca este un barbat din Constanta. Si-a cumparat masina in iulie, din Dambovita. Pana sa o inmatriculeze din nou, nu a avut probleme. Dupa doar cateva ore de la primirea noilor acte, autoturismul a disparut.

Culmea, nu-si poate incasa banii din asigurare pentru ca masina i-a fost furata inainte ca noul contract, pe care abia il incheiase, sa intre in vigoare. 

Anul acesta, cinci masini de zeci de mii de euro au disparut din parcari si toate la scurt timp dupa ce au fost inmatriculate. Anchetatorii cred astfel ca sunt implicati si functionari romani. In plus, au informatii ca doua dintre autoturisme au fost vandute deja, cu acte false, in Bulgaria.

Administratorii parcurilor auto stiu despre masinile care dispar si reapar in Romania, dupa un traseu care include Bulgaria.

Ciudat este ca toate masinile care au disparut nu aveau asigurare CASCO. Pare exclusa din start varianta unor posibile inscenari, dar politistii verifica toate pistele posibile.

Politisti de frontiera, acuzati ca au furat tigarile confiscate
Au plecat in vacanta in Bulgaria si au ramas fara masina
VIDEO PROTVPLUS.RO