Batalie in gari! Tinerii se inghesuie sa voteze sau sa mearga gratis acasa?

28-11-2008 00:00

S-a creat o imbulzeala incredibila in garile tarii. Zeci de mii de studenti au format cozi nesfarsite, ca sa plece acasa cu biletele gratuite promise de Guvern celor care vor sa ajunga in localitatea de domiciliu pentru a vota.


De la aglomeratie s-a ajuns la scandaluri. Joi seara, in timp ce zeci de studenti stateau la coada, o persoana din multime a pulverizat un spray paralizant. Speriati, toti cei care se aflau in sala in acele momente s-au imprastiat imediat.

Aglomeratia de joi seara nu a fost nimic pe langa cozile care s-au format vineri. La Timisoara, tinerii s-au ingramadit sa isi ia bilete gratuite spre casa. Multi sunt sinceri: nu se duc sa voteze.

Ca sa ii faca pe cei cu varste intre 18 si 25 de ani sa mearga la urne, Guvernul a decis sa le ofere o cursa dus-intors cu trenul rapid, la clasa a 2-a, in perioada 28 noiembrie - 1 decembrie.

Calatoria de intoarcere nu poate fi efectuata insa decat in zilele de 30 noiembrie si 1 decembrie.

Desi aproape toate casele sunt deschise, emiterea biletelor merge greu din cauza ca functionarele de la ghiseu sunt obligate sa treaca pe tichetele gratuite si datele calatorului. Numele, codul numeric personal si seria cartii de identitate.

Asa se face ca, in loc de 30 de secunde, emiterea biletului dureaza acum patru minute, iar timpul mediu de asteptare depaseste doua ore. Exista asadar riscul ca multi dintre calatori sa piarda trenul. 

Conducerea CFR a suplimentat insa garniturile care pleaca in special din Bucuresti catre Moldova - Iasi, Bacau, Galati si catre Transilvania, Brasov sau Sibiu.

Vezi aici lista completa a colegiilor si candidatilor la alegerile parlamentare.


VIDEO PROTVPLUS.RO