Medic concediat la Satu Mare, dupa moartea batranei plimbate intre sectii

Ultima actualizare: 17-10-2012 16:07

Sase medici de la spitalul judetean din Satu Mare au fost penalizati si vor fi trasi la raspundere, in cazul femeii de 71 de ani, care a murit acasa, dupa ce a fost plimbata intre camera de garda si sectia cardiologie.


Cea mai dura sanctiune a primit-o medicul de serviciu: va fi concediat. Medicul-sef de la Unitatea de Primiri Urgente si patru asistenti sunt si ei considerati vinovati de moartea pacientei. 

In timp ce medicii erau audiati de comisia de ancheta venita de la Bucuresti, batrana de 71 de ani era condusa pe ultimul drum.

Comisia de ancheta de la Ministerul Sanatatii a descoperit ca batrana a fost plimbata inutil, aproape 12 ore, intre camera de urgente si sectia de cardiologie. Intial, conducerea spitalului a sustinut ca femeia, o cardiaca ce se simtea foarte rau, n-a putut fi internata, pentru ca nu erau locuri libere.

Toti medicii si asistentii care au avut de-a face cu pacienta au fost audiati. Au sustinut ca bolnava de 71 de ani n-a fost tinuta pe canapea, in camera de garda, ci intr-un salon. Asta desi imaginile o arata pe batrana, chinuita, pe holul spitalului.

Familia batranei care s-a stins dupa ce a fost plimbata intre camera de garda si sectia de cardiologie si trimisa in cele din urma acasa, unde a si murit, nu vrea despagubiri materiale. Doar dreptate.

Acest caz survine la putin timp dupa ce un barbat din Slatina a fost plimbat cateva ore la mai multe sectii din spitale si in cele din urma a murit.

La videochatul stirilorprotv.ro, Oana Cuzino si invitatul sau au vorbit despre repercusiunile cazurilor de malpraxis asupra pacientilor.

Cum comentezi acest incident? Cine crezi ca este de vina pentru aceasta situatie?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO