Aviz amatorilor! 250 de milioane de lei, amenda pentru microbuzele pirat

Ultima actualizare: 10-06-2012 08:09

Exista amenzi in trafic pe langa care o contraventie depistata de radar pare maruntis: un sfert de miliard pe loc. Aceasta este penalizarea pentru autobuzele si microbuzele pirat. Suplimentar se iau si placutele de inmatriculare pe o jumatate de an.

La ora la care multi bucuresteni se intorc pe partea cealalta a patului exista afaceri care zbarnaie. Cum ar fi transportul de persoane. E foarte profitabil daca ai un microbuz in care sa incarci oamenii precum cartofii, fara bilete si fara documente. Miercuri insa inspectorii rutieri i-au luat la ochi.

Amenda tipica incepe la doua mii de lei. Soferii prinsi erau insa din categoria pirati fara documente si au prins potul cel mare.

Si ca sa fie siguri ca masinile nu revin la treaba pana nu sunt verificate si soferii nu isi platesc taxele, inspectorii le-au ridicat si placutele de inmatriculare. Sapte autobuze si microbuze au ramas imobilizate pe marginea drumului.

In ciuda controlului, situatia navetistilor care vin sau ies dimineata din Bucuresti ramane dificila, dupa ce RATB si-a suspendat traseele preorasenesti. A lasat astfel o piata imensa microbuzelor cu si fara acte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO