Avionul prabusit la Tuzla, folosit in antrenamente si in agricultura


Ultimul update: Sambata 16 Iunie 2012 05:11
Data publicarii: Luni 05 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Avionul care s-a prabusit luni seara, un Antonov 2, este folosit pentru antrenamentul parasutistilor, dar si in agricultura pentru ca este usor de manevrat.

 

Antonov 2 este cunoscut ca fiind cel mai mare avion de transport biplan. Este folosit pentru transportul de persoane, dar si pentru parasutism sau lucrari agricole. Are avantajul ca este usor de manevrat la joasa inaltime.

In serviciul Fortelor Aeriene Romane a intrat in 1977, iar acum este folosit de armata pentru antrenamentele parasutistilor.

Primul prototip al acestui avion a zburat in 1947, pentru ca la mijlocul anilor '60 productia sa sa fie mutata din Uniunea Sovietica in China si Polonia.

Productia lui Antonov 2 a durat pana in anul 1992. Aparatul detine recordul mondial pentru cea mai lunga durata de fabricatie a unui avion. S-au construit aproximativ 18.000 de exemplare.

Potrivit datelor tehnice, un astfel de aparat poate transporta pana la 13 persoane, cu tot cu echipaj. Greutatea maxima la decolare nu poate depasi 5.500 de kilograme, iar viteza maxima este de 258 de km pe ora.

Cercetarile in acest accident aviatic sunt abia la inceput.

Sapte dintre victimele accidentului aviatic de la Tuzla, identificate
O ancheta va fi demarata in cazul tragediei aviatice de la Tuzla
Basescu si Boc au transmis condoleante dupa accidentul aviatic de la Tuzla
VIDEO PROTVPLUS.RO