Asistenta care a uitat un bebelus in incubator a fost trimisa in judecata

Dată publicare: 08-06-2010 00:00
Dată actualizare: 05-04-2012 15:53


incubator

Moasa Emilia Baron, cea care a uitat un bebelus in incubatorul maternitatii Spitalului "Sfantul Ioan", a fost trimisa in judecata pentru vatamare corporala grava.

Procurorii acuza si Spitalul "Sfantul Ioan" din Bucuresti, in subordinea caruia se afla Maternitatea Bucur, de vatamare corporala grava din culpa si neglijenta in serviciu.

Ancheta a stabilit ca bebelusul Gabriel Alexandru Dragomir a fost nascut normo-ponderal si sanatos. In urma diagnosticarii cu icter dupa nastere de catre medicul neonatolog Rodica Ciausu, acesta a fost supus, incepand din seara de 13 noiembrie 2009, procedurii de fototerapie.

Asistenta medicala Emilia Baron era de serviciu in noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2009. Aceasta a indeplinit procedura de fototerapie pentru bebelusul in cauza. In intervalul orar aproximativ 2.00-3.00, nou-nascutul a intrat, timp de mai multe minute, in contact cu partile fierbinti ale incubatorului, fapt ce a generat leziuni serioase (arsuri de gradul II si III) pe aproximativ 20% din suprafata corpului acestuia, care i-au pus in pericol viata.

De asemenea, procurorii au constatat ca incubatorul depasise cu mult durata normala de functionare si ca nu fusese inclus in programul de verificari periodice.

Ulterior, bebelusul a fost supus mai multor interventii de transplant de piele la Spitalul "Grigore Alexandrescu". In 20 ianuarie 2010, Alexandru a fost externat.

Intre timp, in urma anchetei administrative, contractul de munca al asistentei medicale a fost desfacut, iar salariile si indemnizatiile sefului Sectiei neonatologie si al asistentei sefe au fost reduse timp de trei luni cu 10%, acestia fiind ulterior schimbati din functii.

Spitalul Sf.Ioan a fost ACUZAT de vatamare corporala si ar putea fi inchis!

A inceput urmarirea penala in cazul bebelusului ars in incubator!

Bebelusul ars in incubator va fi supus unui transplant de piele

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO