Angajati ai bancilor, complici la furturile de pe carduri

×
Codul embed a fost copiat

"Nu am putea goli conturile clientilor fara ajutorul informatiilor venite de la cei care lucreaza in institutiile bancare".

Asta sustine un condamnat la sase ani de puscarie, dupa ce a fost prins cu 100 de carduri clonate si aproape un miliard de lei vechi. Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor nu il contrazice.

Din datele existente, rezulta ca numarul total al atacurilor informatice este in crestere cu peste 20% anual, iar tipul atacurilor s-a dublat.
Raluca Seucan, purtator de cuvant Politia Romana
Tanarul detinut a povestit in fata camerelor de luat vederi cum s-a reprofilat de la furtul din locuinte, la infractiunile informatice, unde castigurile sunt mult mai mari.

George Sanda are 30 de ani si spune ca stie toate secretele prin care se pot face bani din spatele unui calculator. A invatat sa cloneze site-uri de banci, sa fure informatii de pe carduri, sa foloseasca diverse programe ca sa afle numere de cont si coduri PIN. Si toate acestea cu ajutorul oamenilor potriviti, sustine el.

George spune ca toti cei care comit infractiuni bancare se bazeaza pe naivitatea clientilor, pentru ca nu sunt suficient de bine informati si dau cu usurinta date care nu se divulga in nicio situatie, cum ar fi PIN-ul.

Citește și
Bancomat smuls cu masina
De rasul lumii! Au smuls un bancomat cu masina
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Faptul ca cei care comit fraude bancare sunt ajutati chiar de angajatii unor banci este cunoscut si in randul specialistilor in domeniu: "Avem discutii la nivelul comisiilor de specialitate la care participa si reprezentantii institutiilor abilitate sa cerceteze astfel de cauze. Nu pot sa va spun cat de multe sunt asemenea cazuri," a declarat Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor.

De suferit, pot suferi chiar si clientii carora nu li s-a furat din cont.

Sa ne amintim cazul romanilor care au calatorit in prima jumatate a anului in Spania si au folosit Visa si Mastercad acolo. Dupa ce au aflat de anumite fraude, autoritatile romane le-au blocat apoi cardurile tuturor, pentru siguranta.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Hotii se specializeaza, firmele tot delasatoare privind securitatea!
Hotii se specializeaza, firmele tot delasatoare privind securitatea!

In timp ce hotii se specializeaza de la o zi la alta si multi s-au perfectionat chiar in strainatate, patronii raman la fel de surprinsi ca au fost pradati.

De rasul lumii! Au smuls un bancomat cu masina
De rasul lumii! Au smuls un bancomat cu masina

Adepti cu siguranta ai stilului smuls, patru hoti din Statele Unite nu s-au mai complicat sa sparga sau sa arunce in aer un bancomat. Au preferat sa-l ia cu totul.

Politista din Arges prinsa la furat!
Politista din Arges prinsa la furat!

Poveste rusinoasa in Arges, unde o politista de la Serviciul Judiciar a fost prinsa la furat intr-un magazin din Pitesti.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.