Alerta de poluare la granita dintre judetele Vaslui si Iasi!


Ultimul update: Marti 12 Iunie 2012 07:44
Data publicarii: Joi 21 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Noua butoaie cu o substanta chimica periculoasa au fost gasite aruncate de-o parte si de alta a soselei, in apropiere de comuna Ciortesti.


Oamenii s-au speriat cand au vazut ca pe recipiente este desenat un cap de mort. Mai mult, o mare parte dintre butoaiele suspecte erau fisurate, iar din ele se scurgea un lichid vascos. Zona a fost impanzita de echipe de la ISU si Garda de Mediu, iar la fata locului au sosit criminalistii, care aduna probe incercand sa afle ce contin recipientele si cine le-a aruncat.

Butoaiele sunt imprastiate in santurile care marginesc DN24 si nimeni nu stie cum au ajuns acolo. Specialistii au intrat in alerta maxima, pentru ca nu aveau date despre continutul recipientelor si se temeau ca inauntru s-ar putea afla o substanta inflamabila.

Cum recipientele metalice erau partial distruse, pericolul era cu atat mai mare. Cercetarile initiale arata ca este vorba despre un reziduu petrolier, o substanta care nu poate sari in aer, insa este daunatoare pentru mediu.

Din fericire, ajutata si de ger, substanta si-a pastrat forma vascoasa si s-a scurs doar in mica parte. Oamenii legii incearca sa afle cui ii apartin butoaiele si nu exclud ca cineva sa fi scapat de ele in mod intentionat. Un martor spune insa ca a vazut cum recipientele au cazut dintr-un camion care a intrat cu viteza prea mare in curba. In mod ciudat, soferul a oprit, a coborat, a aruncat o privire, apoi si-a continuat drumul. Cand va fi gasit, proprietarul butoaielor va trebui sa dea explicatii serioase politistilor si specialistilor de la mediu. Cel mai probabil, se va alege cu o amenda usturatoare.

Tags: poluare,

Cele mai toxice 10 locuri de pe Pamant
Bucurestiul, unul dintre cele mai poluate orase din Europa
Tone de gunoi sufoca Cerna, la doi pasi de varsarea in Dunare!
VIDEO PROTVPLUS.RO