"Agonie" prelungita pentru Nati Meir. Ramane dupa gratii pana la toamna

Dată publicare: 07-07-2010 00:00
Dată actualizare: 22-03-2012 05:34


Fostul candidat la presedintia Romaniei Nati Meir ar fi trebuit sa afle miercuri ce pedeapsa primeste pentru acuzatia ca ar fi inselat mai multi oameni de afaceri cu 100.000 de euro. Sentinta a fost insa amanata pentru la toamna.

Instanta a decis repunerea pe rol a dosarului lui Nati Meir, in care este acuzat de inselaciune, judecatorul urmand a audia alti doi martori.

Instanta a stabilit ca in 24 iulie sa discute verificarea masurii arestarii preventive a lui Nati Meir, iar in 26 iulie sa fie audiati martorii.

Fostul parlamentar Nati Meir este acuzat de prejudicierea mai multor persoane carora le promitea ca le da sume de bani imprumut in schimbul unor garantii.

Initial, Meir a fost acuzat si ca ar fi plasat in diverse locuri valuta falsa. Procurorii au descoperit cateva mii de fluturasi promotionali ce imitau bancnotele de 500 de euro. Ei au renuntat la acuzatia legata de banii falsi dar au pastrat-o pe cea pentru inselaciune

Potrivit procurorilor, in perioada ianuarie - octombrie 2009, Nati Meir, "profitand de ascendentul moral pe care il avea, creat prin pozitiile publice detinute, respectiv de fost deputat in Parlamentul Romaniei si de candidat la Presedintia Romaniei", i-a indus in eroare pe Filoti Silvian Ilie, Ilinca Stefan, Dumitru Marius, Florin Draghici, Radu Pindici, Mariana Otetaru, Valentin Balanescu si George Mantea, producandu-le un prejudiciu total de 444.235 de lei.

Nati Meir s-a prezentat victimelor ca fiind o persoana cu putere financiara, care ofera imprumut sume mari in valuta, cu garantii imobiliare, si le-a aratat acestora, in momentul incheierii contractelor de imprumut ori pe parcursul derularii acestora, un rucsac plin cu valuta falsa.

Nati Meir este arestat preventiv din 20 octombrie 2009.

Tags: nati meir, anchete,


VIDEO PROTVPLUS.RO