Afla aici povestea impresionanta a militarilor morti in accidentul aviatic


Ultimul update: Duminica 01 Iulie 2012 00:36
Data publicarii: Marti 27 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Militarii israelieni faceau parte din "Night Birds", o unitate de elita. Doi dintre ei erau inca niste copii, aveau 24, respectiv 25 de ani. Alaturi de camarazii lor au venit in Romania pentru antrenamente aparte.

Erau aici de o saptamana si s-au instalat in baza la Bobocu. Acolo au venit militari israelieni care au inceput cel mai probabil audierea tuturor celor care au fost implicati in exercitiul de luni, dar si a mecanicilor, care au dat unda verde ca elicopterele sa se ridice in aer.

Declaratiile acestora sunt foarte importante pentru ca pot da indicii despre cauzele probabile ale accidentului. Se analizeaza si inregistrarile audio ale discutiilor dintre piloti si baza dar si cele dintre echipajele aflate in zbor. Niciunul dintre anchetatorii nu a dorit sa faca declaratii.

Cei 6 sase militari israelieni care au pierit in Bucegi luau parte la o operatiune de cautare- salvare. Au venit special in Romania ca sa se antreneze in munti, la mare altitudine.

Aparatul care s-a prabusit in zona numita Coltii Tapului era un Sikorsky CH-53, numit de israelieni si YASUR. Surse din aviatia israeliana spun ca acest aparat anume care s-a prabusit nu avea nicio istorie cu accidente si nu se stia ca ar fi avut probleme

Si totusi una dintre aeronavele care luau parte la "Blue Sky 2010" a avut probleme tehnice saptamina trecuta. Atunci, echipajul a aterizat de urgenta in munti, si dupa reparatii sumare s-a intors la baza de la Bobocu, punctul de plecare pentru acest exercitiu.

Numit si Night Birds, escadronul israelian a luat parte la toate operatiunile militare majore ale tarii, fiind folosit cu precadere pentru infiltrarea de trupe pe teritoriul inamic.

Au gasit numai cenusa si resturi din elicopterul prabusit in Bucegi

Ancheta in cazul elicopterului israelian: nu au fost probleme tehnice
VIDEO PROTVPLUS.RO