Adolescent de 14 ani, muscat de vipera

31-07-2009 00:00

Natura i-a dat o lectie de neuitat, dar extrem de dureroasa, unui pusti de 14 ani. Baiatul a confundat o vipera cu un sarpe de apa, iar reptila l-a muscat de mana cand a atins-o.

Copilul a ajuns la spital, adus de o echipa de salvamontisti care a urcat dupa el in rezervatia stiintifica Gemenele, din Retezat.

Din cauza ca traseul este extrem de dificil, salavatorii au avut nevoie de sapte ore pana sa-l incredinteze medicilor. Ambulanta l-a asteptat pe baiat la poalele muntelui, unde l-au adus salvamontistii si jandarmii montani din Hunedoara.

Copilul se afla pe munte impreuna cu tatal sau - profesor universitar si biolog la Universitatea Ovidius din Constanta. Faceau niste studii de cercetare pe broaste si soparle. Tatal baiatului nu isi explica cum acesta a putut sa confunde vipera cu un sarpe obisnuit.

Baiatul de 14 ani a fost dus la spitalul din Hateg, unde medicii au facut tot posibilul sa evite reactiile alergice. Dupa primele ingrijiri, baiatul a fost transferat la Spitalul din Deva. Este acum in afara oricarui pericol.

Tags: animale,


VIDEO PROTVPLUS.RO