Acuzatii de malpraxis! Copil mort la spital, unde ajunsese cu o fractura

16-08-2010 00:00

UPDATE - Cine crede ca nu e posibil sa-ti duci copilul la spital cu o lovitura la picior, sa intre in coma si sa fie declarat mort, nu a trait in Romania. Parintii unui baietel de 8 ani, din Calarasi, trec prin aceasta tragedie si striga "malpraxis".

Era perfect sanatos inainte de acest episod, adauga ei, iar expertii legisti tulbura si mai tare apele in acest caz si fac un anunt fara o legatura aparenta cu rana de la genunchi. Moartea a survenit dupa o bronho-pneumonie grava. Si totusi, neobservata de nimeni, pana la autopsie!

Rudele micului pacient ii acuza pe medici ca nu au avut grija de el. Totul pare sa fi inceput vineri, cand Costinel a mers la joaca in parc si a cazut, sustin apropiatii. S-a lovit la genunchiul drept, iar bunica, cea care il supravegheaza, l-a dus la camera de garda.

Cei de acolo i-au dezinfectat rana si i-au pus cateva copci. Ca sa fie siguri ca baiatul nu indoaie genunchiul si nu redeschide astfel plaga, i-au pus o atela gipsata. Ca sa previna o infectie, i-au prescris antibiotic.

Ulterior, copilul a fost trimis acasa, iar duminica a revenit la spital pentru control.

"In momentul in care a revenit in spital pentru control, copilului i s-a facut rau, era palid, iar echipa medicala a constatat ca acesta a intrat in coma. In jurul orei 16.00, copilul a fost intubat si resuscitat si a decedat in jurul orei 17.30. Nu inteleg ce s-a intamplat, poate a fost vorba despre o embolie cerebrala. Echipa medicala a facut tot ceea ce prevede protocolul in asemenea situatii, dar copilul nu a mai putut fi salvat ", a declarat directorul interimar al Spitalului Municipal din Oltenita, Liliana Petculescu. Petculescu.

Duminica, baiatul s-a simtit rau si a vomitat. Bunica l-a dus din nou la spital, unde era oricum asteptat pentru un control, iar doctorii au decis sa-l interneze petnru cateva ore ca sa-l tina sub supraveghere.

In acest timp, i-au administrat substante pentru rehidratare si antibiotic. La trei ore dupa inceperea tratamentului, Costinel a intra in coma.

Dupa o ora si un sfert in care medicii au incercat sa-l salveze, micutul s-a stins.

A fost momentul in care unchiul copilului, si el prezent in sala de asteptare, a reactionat violent.

Potrivit directorul interimar al Spitalului Municipal din Olteniţa, Liliana Petculescu, copilul a fost dus la morga Spitalului Judetean din Calarasi.

Medicii de la spitalul Oltenita spun ca nu au o explicatie pentru deces.

Colegii legisti au dat deja un prim verdict: insuficienta cardio-respiratorie si bronhopneumonie. Adica, baietelul a racit atat de grav la plamani, inca acest lucru i-ar fi provocat decesul. Investigatiile sunt insa abia la inceput.

Daca bronhopenumonia a fost cauza mortii, atunci specialistii de la spitalul din Oltenita trebuie sa explice cum de nu au observat la consult o boala atat de grava.

Un caz similar s-a inregistrat la sfarsitul lunii mai la Spitalul Judetean din Slatina, unde un copil, in varsta de 9 ani, a murit la patru zile dupa ce a fost adus la unitatea medicala pentru a i se trata o fractura la antebratul stang. In acest caz, conducerea spitalului a decis desfacerea contractelor de munca ale celor doi medici care l-au tratat pe copil.


VIDEO PROTVPLUS.RO