A trait o viata intreaga cu doar jumatate de identitate!


Ultimul update: Vineri 27 Aprilie 2012 03:35
Data publicarii: Miercuri 03 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Cum asa? Nici politistii si medicii din Galati nu s-au lamurit imediat in cazul unei femei de 66 de ani, care a decedat in spital.


Autoritatile au fost surprinse sa afle ca femeia are o sora geamana si, la nastere, cele doua au primit un singur certificat. Si-au facut apoi o singura carte de identitate, de care s-au folosit pe rand, dupa cum au avut nevoie.

Toata povestea a iesit la iveala cand una dintre surori a murit.

Problema, demna de un film cu faimosul detectiv Sherlock Holmes, le-a dat batai de cap politistilor si medicilor. S-au chinuit sa afle daca actul de identitate este al femeii decedate sau al surorii gemene, care traieste. Explicatiile rudelor nu le-au fost insa de prea mare folos.

In cele din urma, toata lumea a cazut de acord: se va considera ca actele de identitate sunt ale decedatei, iar sora ei isi va face documente noi.

Problema lipsei actelor de identitate este, se pare, frecventa in cazul comunitatilor de rromi. De exemplu, in judetul Galati traiesc, potrivit recensamantului din 2002, peste 13.500 persoane de aceasta etnie. Se spune insa ca, neoficial, ar fi cam 55.000, dar multi nu au acte de identitate.

Tags: curiozitati,

S-a dus sa-si schimbe buletinul si a aflat ca e maritata cu doi barbati!
Paziti-va buletinele! Furtul de identitate, un fenomen in Romania
VIDEO PROTVPLUS.RO