A taiat in bucati si a fiert 2 oameni, sustin procurorii.Verdict: nevinovat


Ultimul update: Marti 07 August 2012 08:10
Data publicarii: Miercuri 31 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Tribunalul Bucuresti a luat o decizie care poate fi catalogata drept controversata intr-un dosar care a facut istorie in Romania. Este vorba despre un dublu asasinat comis de doi cetateni chinezi, potrivit procurorilor.

Unul a fost prins imediat si condamnat la 20 de ani de inchisoare. Celalalt a fost prins dupa foarte multa vreme si se pare ca, desi probele sunt evidente, magistratii au considerat ca ar fi curat ca lacrima.

Numele celui de-al doilea chinez e Zhao Tun Guo si a fost acuzat acum 15 ani ca ar fi ucis, taiat in bucati si fiert doua persoane ca sa le jefuiasca. Imediat dupa comiterea faptei, a fugit din tara. A scapat pana in 2007 cand autoritatile romane l-au depistat intr-o inchisoare din Cehia si l-au adus la Bucuresti incatusat.

Doi ani, cat a durat procesul, Go a stat in arest. Instantele au considerat ca reprezinta un pericol social. Acum, Tribunalul Bucuresti a decis ca cetateanul chinez este nevinovat.

Asta in conditiile in care, spun criminalistii, toate probele il indica drept co-autor al ororilor.

In timpul procesului, instanta a cerut testarea cu poligraful pentru Go, iar acesta a picat. A negat mereu crima. De altfel, a negat orice argument al acuzarii. Cand procurorii i-au aratat, de exemplu, mai multe fotografii printre care si pe a lui, Go a spus ca nu recunoaste pe nimeni.

Complicele lui Go ar fi fost Li Zhong Chang, singurul incarcerat pentru 20 de ani. Initial Li si-a recunoscut faptele, numai ca intre timp i s-a stres memoria.

Procurorii vor sa faca recurs.

 

Statul roman ia masuri pentru scurtarea proceselor interminabile!
Judecatorii se scuza in cazul evadatului eliberat pentru buna purtare
Autorul dublului asasinat de la Siret ar putea scapa nepedepsit
VIDEO PROTVPLUS.RO