A crezut ca i-a murit copilul. Dupa 3 saptamani au anuntat-o ca traieste

Dată publicare: 02-09-2009 00:00
Dată actualizare: 12-06-2012 16:58


Bebelus

Dupa ce a trait trei saptamani crezand ca fetita ei a murit, o femeie din Oradea a primit un telefon de la maternitate care o anunta ca micuta este de fapt in viata.

 


Povestea pornita cel mai probabil de la o lipsa de comunicare e de domeniul fantasticului. Femeia a nascut, la 26 de saptamani, o fetita de 450 de grame cu multiple malformatii la cap, coloana si cord. Micutii nascuti sub 500 de grame sunt declarati avortoni si, potrivit legii, daca mor, raman in spital si sunt incinerati.

Este nevoie insa de acordul mamei, pe care femeia si l-a dat a doua zi de la nasterea micutei. A treia zi a intervenit neintelegerea. Sora lauzei a mers la spital pentru a o ajuta sa faca transferul de la terapie intensiva pe salon. Aceasta a intrebat o asistenta despre micuta si sustine ca i s-a spus ca a murit.

Intre timp, fetita, tinuta in incubator, a crescut la 700 de grame, iar marti, surpriza totala: sora lauzei a primit un telefon de la spital - i s-a spus sa mearga sa ii faca copilei certificat de nastere!

Directia de Sanatate Publica ancheteaza acum acest caz pentru a vedea cine se face vinovat de toata aceasta intamplare.

Este posibil ca totul sa fi pornit de la o neintelegere intre personalul medical si familia lauzei, care a inteles gresit ca fetita ar fi deja moarta, iar mama a plecat din spital cu aceasta convingere.

Parintii micutei nu vor sa dea spitalul in judecata, ci asteapta doar explicatii de la conducerea maternitatii, care sa ii edifice de la cine a pornit falsa informatie ca fetita ar fi murit.

Sursa: Pro TV

Tags: curiozitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO