16 jafuri armate si 54 de spargeri, anul acesta, in banci si case de schimb

Ultima actualizare: 13-06-2012 00:25

16 jafuri armate, 20 in care victimele au fost legate, 54 de spargeri, toate date de indivizi mascati. Acesta este bilantul infractiunilor petrecute in 2009 in banci, case de schimb valutar si amanet sau alte firme.

Cifre duble fata de 2008. In spatele stasticilor, stau oameni inspaimantati, care s-au trezit, fara voia lor, in mijlocul unei situatii periculoase. Unii au incercat sa-i impiedice pe atacatori sa-si duca planul la indeplinire. Mare greseala, sunt de parere politistii, care vin cu sfaturi pretioase.

Angajatii, in special daca sunt femei, sa nu reactioneze, sa nu se impotriveasca atacatorilor. Acesta ar fi primul sfat. Apoi, cel care este la ghiseu sa apese butonul de panica si in niciun caz sa nu incerce sa impiedice jaful pentru a proteja banii sau valorile.

Nici paznicul nu trebuie sa-si puna viata in pericol.

Este foarte posibil ca in momentul atacului, unii dintre eventualii martori sa incerce sa ajute. Gresit.

Clientii sau martorii trebuie sa nu se agite, sa nu tipe, sa nu se opuna solicitarilor atacatorilor si numai daca sunt in siguranta si o pot face sa cheme ajutor.

Si cel mai important, sa aiba taria sa-i priveasca pe infractori si sa incerce sa retina anumite detalii.

Infractorii sunt intr o stare de tensiune foarte mare si chiar daca intentia lor este sa foloseasca armele doar la amenintare in cazul in care situatia se precipita acestia fac uz de ele.

Situatia s-ar schimba daca si micii patroni de case de schimb valutar sau amanet si-ar asigura valorile si astfel angajatii nu ar mai trebui sa-si riste viata pentru cateva mii de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO