Vreti profit pe timp de criza? Cultivati plante aromatice!
Cine-ar fi crezut ca un brat de salvie, de rozmarin sau de coada soricelului ar putea sa ii transforme pe unii, din simpli bautori de ceai, in oameni cu stare? Si totusi, cei care au avut aceasta inspiratie au un profit cu 40% mai mare ca in 2009.
In urma cu opt ani, un investitor italian punea pe picioare o afacere cu plante aromatice la granita dintre judetele Bihor si Arad. Acum, pe cele opt hectare exista 27 de sere cu busuioc, rozmarin, salvie si menta.
Ferma are o cifra de afaceri de aproximativ doua milioane de euro pe an. Saptamanal, de aici pleaca in jur de 800 de kilograme de verdeturi parfumate, dar si doua tone de rucola catre toate supermarketurile din tara.
In Mures, sotii Cizmas au pus suflet in culturile de plante medicinale. Muncesc cat este ziua de lunga. De la semanare pana la recoltare, uscare si ambalare, totul se face manual.
Pe langa ceaiurile ecologice de menta, cimbrisor sau coada soricelului, oamenii fac si un amestec de condimente 100% natural. Astfel, sarea de mare cu verdeturi e specialitatea casei.
In plus, pamanturile fermei sunt certificate ecologic, ceea ce atrage din ce in ce mai multi clienti dornici sa se hraneasca sanatos.