Romanii din strainatate trimit din ce in ce mai putini bani in tara

Ultima actualizare: 08-08-2012 19:18

Ca un vis frumos! Asa s-au dus banii trimisi acasa de romanii plecati la munca in strainatate. Anii trecuti, cand in tara intrau milioanele, leul crestea si eram cu totii fericiti. Acum, sumele au scazut cu 30% fata de primele luni ale lui 2009.

Iar cei invatati sa primeasca un ajutor in fiecare luna se descurca tot mai greu fara acesti bani.

In Italia, somajul a urcat la 8,9% si este cel mai ridicat nivel din ultimii noua ani.

Cei 1.200.000 de romani din Italia formeaza cea mai numeroasa comunitate nationala din afara tarii. Aproape jumatate traiesc in regiunile industrializate din nord, iar o treime in centrul peninsulei.

A doua tara ca prezenta romaneasca este Spania, unde traiesc si muncesc 800.000 dintre ai nostri, dar unde somajul a ajuns la aproape 20%. Asa ca si acasa ajung mai putini bani.

In primele trei luni ale anului, romanii au bagat in tara 800 de milioane de euro pe cai legale, adica prin banci si firme de transfer de bani, cu 350 de milioane de euro mai putin ca in primul trimestru din 2009.

Ca sa va dati seamna cat de delicata este situatia, in anii de avant economic 2007 - 2008, romanii erau in stare sa trimita in trei luni un miliard si jumatate de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO