Vom avea un nou aeroport in Bucuresti... la Pastele Cailor!


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 05:19
Data publicarii: Marti 06 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice
aeroport

In lipsa banilor, Executivul nu a lansat inca nici macar procedurile de elaborare a studiului de fezabilitate, la aproape doi ani de la aprobarea in Guvern a investitiei.

In august 2008, fostul Guvern a decis, "ca lucrare prioritara pentru dezvoltarea infrastructurii de transport", realizarea unui nou aeroport in zona municipiului Bucuresti, ca urmare a cresterii traficului aerian.

Conform deciziei Guvernului, programul de executare a lucrarilor urma sa fie stabilit pe baza unui studiu de fezabilitate, care va indica inclusiv amplasamentul noului aeroport, caracteristicile tehnice si valoarea investiţiei.

Un document al Ministerului Transporturilor redactat la inceputul lunii martie 2010 releva insa ca, la aproape doi ani de la aceasta decizie, autoritatile nu au inceput inca nici macar elaborarea studiului de fezabilitate.

In 2008, la momentul adoptarii deciziei de constructie a unui nou aeroport, Guvernul aprecia ca aeroportul va fi amplasat cel mai probabil in dreptul localitatii Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu, aflata la circa 20 de kilometri de Capitala.

La sfarsitul anului trecut, actualul ministru de resort, Radu Berceanu, a apreciat ca viitorul aeroport din apropierea Bucurestiului trebuie construit la Alexeni, langa Urziceni, in judetul Ialomita.

Sursa: Mediafax

Noi ce sa mai zicem! Germanii se plang ca 40% din drumuri sunt jalnice!
Criza a
VIDEO PROTVPLUS.RO