Un miliard de euro. Atat ne-a costat pana acum criza politica


Ultimul update: Vineri 02 Noiembrie 2012 01:15
Data publicarii: Vineri 30 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

Reprezentantii Comisiei Europene i-au transmis lui Emil Boc inca de joi seara ca anul acesta nu mai vedem un ban de la ei, pentru ca nu ne-am respectat angajamentele.

Situatia risca sa capete proportii dramatice, iar unii dintre finatisti cred ca milioane de persoane sunt in pericol sa primeasca pensii si salarii mai mici.

Romania ar fi trebuit sa primeasca in luna decembrie 2,5 miliarde de euro de la Comisia Europeana si de la FMI. Cum nu am reusit sa adoptam la timp bugetul pe 2010, autoritatile europene amana pana in ianuarie transa pe care trebuia sa o primim anul acesta.

Grav este ca daca bugetul nu trece de parlament pana in data de 10 decembrie, nici americanii nu mai sunt siguri pe ajutorul promis.

Cu alte cuvinte, in aceste conditii se discuta despre o posibila diminuare a pensiilor si salariilor ori despre plata lor in mai multe transe. Reprezentantii Guvernului exclud aceasta varianta, dar nici nu precizeaza de unde vor face rost repede de acesti bani.

Oficialii din Ministerul de Finante au anuntat recent ca vor sa imprumute in noiembrie 1,4 miliarde de euro de la banci. Costurile in acest caz sunt foarte mari, dar Guvernul nu mai are de ales.

 

Tags: fmi, economie,

FMI nu ne da bani daca bugetul pe 2010 nu e gata pana la sfarsitul anului
Vasilescu: Isi doreste cineva dezorganizarea BNR?
BNR: Romania se va incadra in tinta de deficit bugetar convenita cu FMI
VIDEO PROTVPLUS.RO