Ultima gaselnita pe criza: asigurare de somaj, la rate, leasing sau telefon


Ultimul update: Duminica 16 Septembrie 2012 23:16
Data publicarii: Sambata 10 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri Economice

In Romania, chiar daca iti pierzi serviciul, nimeni nu te iarta de rate sau de plata facturilor. Drept urmare, au aparut asigurarile de somaj care iti mai dau sase luni de liniste. Insa, datoriile tot cresc.

Orice abonat la o mare companie de telefonie mobila poate incheia o asigurare pentru neplata facturilor. In nefericitul caz in care ramane somer, aceasta il va ajuta sa poarte convorbiri de maximum 80 de euro, platind un singur euro pe luna.

Si in cazul abonamentelor la cablu TV si internet exista oferte pentru cei disponibilizati.

Companiile de leasing au inceput sa se gandeasca si ele la situatia in care posesorul masinii este concediat. La cumpararea unei masini de 10.000 de euro, un client plateste in jur de 10 euro pe luna pentru o asigurare speciala.

Cel putin sase luni sunt acoperiti de aceasta asigurare si nu este nevoie sa faca un gest extrem, adica sa renunte de tot la masina. Oricum, zi de zi, noi clienti incheie astfel de polite de asigurare impotriva somajului.

Multi romani insa nu stiu ca au toate aceste posibilitati.

La sfarsitul anului trecut, in Romania erau peste 730.000 de someri. Pana la sfarsitul lui 2010, analistii estimeaza ca numarul lor va creste la un milion.

Unde au disparut 21.000 de someri din statistici? S-au angajat?
Primul meu job: somer. Afirmatie valabila pentru 100.000 de tineri romani
Seitan: Scade somajul. In iunie rata a fost sub 7,5%
VIDEO PROTVPLUS.RO