Targul imobiliar "Prima Casa"! Oferte peste oferte


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 17:19
Data publicarii: Vineri 17 Iulie 2009 00:00
Categorie: Stiri Economice

"Prima casa", prima speranta pentru cei care vor sa-si cumpere o locuinta, dar nu prea au bani. Bancile dau imprumuturi garantate de stat, iar constructorii nu stiu cum sa-i mai convinga pe oameni sa semneze un contract.

La un targ deschis in Capitala unii sunt dispusi sa dea credite doar cu buletinul, in timp ce altii au mai lasat din pret. Chiar si asa, majoritatea proprietatilor trec de 60.000 de euro. Doar cele care nu sunt gata costa mai putin.

In Bucuresti, cele mai ieftine garsoniere la cheie pornesc de la 36.000 de euro, iar apartamentele de 2 camere de la 48.000 de euro.

Daca sunteti dispusi sa cumparati din faza de proiect, in comunele din afara Capitalei - Tartasesti, de exemplu - se vand deja garsoniere cu 28.000 de euro.

Preturile scad in provincie, cea mai ieftina proprietate scoasa la vanzare este in Ploiesti: o garsoniera de 20 de metri patrati 19.000 de euro.

In Calarasi ori Brasov, garsonierele pornesc de la 27.000 de euro, iar in Targoviste se vand vile la cheie cu teren la 83.000 de euro.

Pentru 150.000 de euro puteti cumpara o vila gata mobilata in Eforie. Abia au inceput bancile sa dea credite, de aproximativ 10 zile, prin programul guvernamental "Prima Casa" ca unii dezvoltatori vor sa le scoata din ecuatie. Le propun clientilor sa cumpere locuinta platind ratele direct la ei. Blocurile vor fi gata abia in 2011.

In goana dupa clienti unii dezvoltatori accepta pe langa bani, masini si apartamente. Altii vor sa ia caimacul cu preturi foarte mici: 28.000 o garsoniera in Bucuresti. Dezvoltatorii acestui proiect recunosc insa ca n-au in acest moment toate avizele.

Daca va mutati acum insa veti locui o perioada buna in mijlocul unui santier si pentru ca blocurile de langa sunt inca in constructie.

Targul imobiliar "Prima casa" este deschis pana duminica la Palatului Copiilor din Capitala.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO